Jemná a nadýchaná omeleta s medvedím cesnakom, baby špenátom, dochutená lahôdkovým droždím, kajenským korením a posypaná aromatickým syrom, cherry paradajkami, jarnou cibuľkou a majonézovým dresingom. Výborné rýchle raňajky alebo ľahká večera pripravená za 10 minút.
Ako omeletu pripravíme?
Omeleta je extra nadýchaná vďaka snehu z vaječných bielkov, do ktorých jemne zamiešame zmes z vajíčok, nasekaného medvedieho cesnaku, lístkov baby špenátu, lahôdkového droždia, korenia a soli. Na panvici rozpálime olej, ghee alebo masť a naberačkou vlejeme na panvicu dávku zmesi. Opekáme pár minút na miernom ohni, kým sa dá omeleta ľahko odlepiť od panvice a otočíme ju. Opekáme z druhej strany ďalšie 1-2 minúty.
Nakrájame cherry paradajky a jarnú cibuľku na drobnejšie kúsky a pred podávaním nimi posypeme omeletu spolu s nastrúhaným syrom. Prelejeme majonézovým dresingom. Omeletu podávame teplú s čerstvou zeleninou alebo low carb chlebíkom či pečivom.
Ďalšie chutné recepty z vajíčok:
Vajíčkový šalát s medvedím cesnakom
Detaily
2 porcie
10 minút
226Kcal
2,5g
17g
13g
- Nutričné hodnoty sú počítané na 1 porciu – 1-2ks omelety (podľa veľkosti panvice) s oblohou – cherry paradajky, jarná cibuľka a 1PL majonézového dresingu.
Suroviny
2 väčšie vajíčka
2 vaječné bielka
hrsť listov medvedieho cesnaku
hrsť listov baby špenátu
1PL lahôdkové droždie
1/4ČL kajenské korenie
1/4ČL čierne korenie
štipka soľ
2PL strúhaný tvrdý syr (ementál, gouda, eidam a pod)
4ks cherry paradajky
1ks jarná cibuľka (biela aj zelená časť)
1PL majonéza
2PL voda
1PL olej/ghee/masť
Ako na to
- Vaječné bielka vyšľaháme ručným mixérom na tuhý sneh.
- V miske metličkou zmiešame vajíčka, nasekané lístky medvedieho cesnaku a baby špenátu, lahôdkové droždie, kajenské korenie, čierne korenie a soľ. Zmes jemne vmiešame do vyšľahaných bielkov.
- Na panvici rozpálime olej/ghee/masť a naberačkou vlejeme 1/4 alebo 1/2 zmesi (podľa veľkosti panvice). Opekáme 2-3 minúty na miernom ohni, kým sa omeleta ľahko oddeľuje od panvice. Omeletu otočíme a opekáme 2 minúty z druhej strany. Keď je opečená do zlatista, vyberieme ju z panvice, ak je potrebné pridáme trochu tuku a postup opakujeme so zvyškom zmesi.
- Paradajky a cibuľku nakrájame nadrobno, syr nastrúhame. Majonézu zriedime s vodou a pridáme štipku soli. Pred podávaním omeletu posypeme kúskami paradajok, jarnej cibuľky, strúhaným syrom a prelejeme majonézovým dresingom. Podávame s čerstvou zeleninou alebo kúskom low carb chleba či pečiva.