Šťavnaté kuracie kúsky v krémovej hubovej omáčke s cesnakom, parmezánom a bylinkami. Výborný recept pre rodinný obed alebo večeru s priateľmi. Dá sa pripraviť aj dopredu, porcie skladovať v chladničke a tak si ušetriť čas s prípravou jedla v priebehu povinnosťami nabitého týždňa.
Aké mäso použiť?
Použila som kuracie prsia. Určite odporúčam vyskúšať aj vykostené kuracie stehná prípadne králičie alebo morčacie mäso.
Akú prílohu podávať?
K týmto šťavnatým a krehkým kuracím kúskom v smotanovo-parmezánovej omáčke sa výborne ako príloha hodí napríklad low carb knedľa, opekané zemiaky alebo karfiolová ryža.
Ďalšie skvelé recepty na chutný obed alebo večeru:
Detaily
4
30 minút
335Kcal
3g
22g
26g
- Nutričné hodnoty sú počítane pre jednu porciu kuracieho mäsa s omáčkou (bez prílohy)
Suroviny
500g kuracie prsia
1ČL sušený cesnak
1ČL sušená cibuľa
1/2ČL soľ
1/2ČL sušený tymián
1/4ČL čierne korenie
2-3PL oleja (na opekanie)
- Omáčka
1PL maslo
200g čerstvé huby
(napríklad šampiňóny)3 strúčiky cesnak
350ml smotana na šľahanie
50g parmezán
sušený tymián
sušený rozmarín
Ako na to
- Kuracie mäso osušíme papierovou utierkou, aby na ňom korenie dobre držalo. Mäso naporcujeme a kúsky obalíme v zmesi sušenej cibule, cesnaku, tymiáne, čiernom korení a soli.
- Na panvici rozpálime olej, na ktorom opečieme kúsky kuracieho mäsa, kým je mäso prepečené no vnútri stále šťavnaté, asi 6-7 minút z každej strany (podľa veľkosti kúskov). Keď je mäso hotové, vyberieme ho z panvice.
- Na panvici vo výpeku rozpustíme maslo, na ktorom opečieme huby a cesnak nakrájané na plátky. Okoreníme čiernym korením, rozmarínom a tymiánom.
- Do zmäknutých opečených húb pridáme smotanu na šľahanie a necháme na miernom ohni omáčku zredukovať, asi 8-10 minút. Pridáme nastrúhaný parmezán, ktorý necháme v omáčke 1-2 minúty za stáleho miešania rozpustiť. Dochutíme soľou a korením podľa potreby.
- Do hotovej omáčky vložíme kúsky mäsa a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňatou.