Máte chuť na ľahké jedlo a chcete vyskúšať nové chute? Tento recept v sebe spája tradičné chute hríbov, karfiolu a fety s exotickým koriandrom a mätou. Znie to celkom divoko však? Dajte tejto kombinácii šancu, neoľutujete.
Detaily
2 porcie
10 minút
30 minút
355Kcal
9g
33g
6g
Suroviny
2 karfiolové steaky (plátky hrubé 3-4 cm,
rezané aj so stonkou, aby si steak udržal tvar)80g masla
1ČL sušený koriander
sušená mäta
chilli (alebo cayenské korenie)
rasca mletá
1ČL sušený cesnak
200g hríbov (čerstvé alebo mrazené)
1 stredná cibuľa
1/2 červenej hrubostennej papriky
soľ
čierne korenie
50g syru feta
petržlenová vňať
Ako na to
- Pripravíme si 2 panvice. Na jedne budeme robiť steaky, na druhej hríbovú zmes.
- Pripravíme si zmes korenín z koriandra, mäty, chilli, rasce a cesnaku. Ak máme len čerstvý koriander a mätu, pridáme ju k steakom až na úplný záver.
- Na panvici roztopíme 30g masla. Položíme na maslo karfiolové steaky a opekáme cca 2 minúty na jednej strane na miernom ohni. Hornú stranu posypene pripravenou zmesou korenín.
- Steaky otočíme a posypeme korením aj druhú stranu. Opekáme kým karfiol zmäkne (cca 5-6 minút).
- V priebehu prípravy pridáme na panvicu ďalších 30g masla, ktorým po jeho roztopení steaky polievame.
- Na druhej panvici roztopíme zvyšné maslo, opečieme na ňom cibuľku do zlatova, pridáme hríby, opečieme do hneda, v závere okoreníme a osolíme.
- Zmes po dokončení preložíme do misky a na tuku, ktorý ostal v panvici, zľahka osmažíme červenú papriku nakrájanú na prúžky.
🍲Servírovanie: Na karfiolový steak dáme hríbovú zmes, navrch osmaženú červenú papriku. Posypeme fetou a petržlenovou vňaťou.
Tip:
Čo so zvyškom karfiolu po odrezaní steakov? Ostanú nám prevažne ružičky. Dajú sa použiť napríklad na prípravu karfiolového pyré, polievky, karfiólovej ryže alebo placiek.