Zapekaný karfiol na taliansky spôsob

Máte pred sebou náročný týždeň a neviete, či si budete stíhať variť? Tento recept vám pomôže tieto dni hravo zvládnuť. V chladničke v uzavretej nádobe vydrží 3-4 dní a ak ho pred podávaním ohrejete na 10 minút v rúre, je rovnako dobrý ako prvý deň.

Ingrediencie l 6 porcií

1 stredný karfiol
100g hríbov (čerstvé alebo mrazené)
50g šunky alebo salámi
150ml riedkeho paradajkového pretlaku
8 sušených paradajok v oleji
100g masla
100g tvrdého syra (mozarella, gouda, parmezán, čedar, ementál)
soľ a čierne korenie
zväzok čerstvej bazalky

Ako na to?
✏️Karfiol očistíme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode cca 7 minút. Môžeme ho urobiť aj na pare. Necháme karfiol chvíľu odstáť v sitku, nech odtečie prebytočná voda.
✏️Uvarený karfiol posekáme na drobné kúsky. Môžeme použiť celý, ružičky aj stonky. Na sekanie stačí použiť nôž, chceme aby nám ostali aj väčšie kúsky.
✏️Na panvicu dáme trochu tuku, na ktorom opečieme nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme hríby a opekáme cca 5-6 minút.
✏️Zmiešame karfiol s opečenými hríbami, posekanou šunkou/salámou, paradajkovým pretlakom, sušenými paradajkami a polovicou nastrúhaného syra. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
✏️Zmes dáme do vymastenej nádoby na pečenie, posypeme zvyškom syra a kúskami masla. Zapekáme 20-25 minút na 175C.

Tip: Pred podávaním posypeme čerstvou bazalkou.

2 Comments

  1. Tak toto je uuuuuplne famózny recept. Vyrovnané chute, dala som tam huby shitake a veľmi to pripomínalo lasagne…som ako bezlepkac, ktorý neje sacharidy, veľmi rada ak takéto recepty objavím

Nechaj odkaz

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*