Hoci sa u nás doma nezvykli šúľance robiť často, keď ich moja mama urobila, vždy som si na nich veľmi pochutila. Mala som a mám na nich rada, lebo sú malé, mäkké, sladké…jednoducho ideálne jedlo, keď si chcem vytvoriť chvíľku pohody a žiada sa mi niečo príjemné a nekomplikované.
Na tento recept na low carb šúlance som narazila na internete a všimla som si, že je veľmi populárny. Aj mňa hneď zaujal a to hlavne jednoduchými surovinami a ešte jednoduchšou prípravou. A hoci som veľmi neverila, že to budú také šúlance ako si pamätám z detstva, dala som im šancu. Veď sú to predsa low carb šúlance! A výsledok? Vysoko predčil moje očakávania. Okrem mňa veľmi chutil aj ostatným členom mojej rodina a hlavne môjmu synovi, ktorý sa ich doslova nevedel dojesť.
Detaily
2 porcie / 20ks šúlancov
15 minút
25 minút
417Kcal
13g
19g
29g
Ako na to
- V stredne veľke miske zmiešame suroviny, rukami z nich miešaním vytvoríme jednotné cesto a necháme ho 10 minút odležať.
- Cesto si rozdelíme na polovicu a každú polovicu na 10 kúskov. Z nich potom rukami vytvarujeme šúlance.
- Vo väščom hrnci necháme zovrieť vodu, stíšime na slabý oheň a počkáme, kým bude voda len veľmi jemne bublať. Vložíme do nej šúlance (najlepšie nie všetky naraz ale v menších skupinách, aby sa nezlepili). Šúlance sú hotové, keď vyplávajú na hladinu (po cca 1-2 minútach).
- Šúlance opatrne vytiahneme z vody, necháme odkvapkať a trochu vychladnúť. Podávame posypané mletým makom, orechami, low carb sladidlom, bobuľovým ovocím, orechovým maslom alebo preliate roztopeným maslom.