Toto je dezert presne podľa môjho gusta. Jemný, chrumkavý, osviežujúci, dekadente bohatý, s chuťou jahôd, kakaa, mascarpone a vanilky. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá a určite ním potešíte každého maškrtníka.
Detaily
2 porcie
20 minút
20 minút
494Kcal
10g
43,7g
16,3g
Suroviny
- Mascarpone krém
250g jemného tvarohu
100g mascarpone
1PL pražených kakaových zlomkov
1PL práškového erythritolu (možno vynechať)
- Jahodové pyré
60g jahôd (mrazené alebo čerstvé)
1ČL erythritol
1/2ČL mletej vanilky
1PL citrónovej šťavy
štipka mletej škorice
štipka soli
- Kakaová mrvenička
Ako na to
- Mascarpone, tvaroh a práškový erythritol dôkladne zmiešame, pridáme pražené kakaové zlomky.
- V malom hrnci podlejeme jahody 1PL vody a necháme 5 minút variť. Pridáme citrónovú šťavu, erythritol, vanilku, škoricu a soľ, povaríme ďalších 5 minút. Ponorným mixérom rozmixujeme dohladka.
- Do pohára vrstvíme mascarpone krém, jahodové pyré a rozdrobený kakaový koláčik. Opakujeme. Ozdobíme čerstvou mätou.
- Podávame najlepšie vychladené.
Tip:
- Namiesto pražených kakaových zlomkov môžeme použiť posekané mandle.