Tento recept patrí do širokej zbierky skvelých receptov jednej z najlepších britských kuchárok 20. storočia, Jane Grigson. Je autorkou mnohých kuchárskych kníh, ktoré sú základnou štúdijnou literatúrou o európskej kuchyni pre súčasných svetových kuchárov a kuchárky.
Paštéta v sebe spája jednoduché ingrediencie – hríby, slanina, paradajky, cibuľa, ktoré sa vzájomne výborne dopĺňajú a spolu tvoria veľmi chutnú kombináciu. Paštéta najlepšie chutí na hrianke. Recept na jeden bleskový low carb chlebík hotový do 3 minút nájdete tu.
Detaily
4 porcie
30 minút
232Kcal
3,5g
19,3g
10,6g
Suroviny
1 malá cibuľa
60g masla
50g slaniny
125g paradajok (bez šupky)
400g hríbov (čerstvé, mrazené)
2 vajíčka
1ČL soli
štipka kajenského korenia
Ako na to
- Cibuľu a slaninu nakrájame na kocky. Paradajky zbavíme šupky (rýchly trik ako na to nájdete v Tipoch pod receptom) a nakrájame na menšie kúsky. Ak používame mrazené hríby, necháme ich rozmraziť.
- Na troche masla osmahneme cibuľku do zlatista.
- Pridáme zvyšok masla spolu so slaninou, paradajkami a hríbmi. Všetko dobre povaríme do zmäknutia, cca 10 minút.
- Celú zmes dáme do mixéra a zmixujeme dohladka.
- Zmes zmiešame s vajíčkami a na slabom ohni necháme zhustnúť. Dáme pozor, aby sa zmes nevarila. Dochutíme soľou a korením.
- Paštétu skladujeme v chladničke v nádobe s viečkom.
Tipy:
- Šupku z paradajok odstránite rýchlo, ak ich predtým oblanšírujeme. Vložíme ich do vriacej vody a 15 sekúnd povaríme, kým sa šupka začne scvrkávať. Paradajky vyberieme, vložíme do studenej vody, necháme vychladnúť a ošúpeme.