“Zemiakový” šalát

Kto by nemal rád zemiakový šalát s majonézou? Ja ho milujem! Zemiaky sú bohužiaľ kvôli vysokému obsahu sacharidov nevhodnou potravinou, pokiaľ sa rozhodnete stravovať nízkosacharidovo.

Mám však dobre správy! Existuje super chutný, jednoduchý a nutrične bohatý šalát, ktorý chuťovo akoby tomu zemiakovému z taniera vypadol.

Hlavnou výhodou tohto receptu je, že šalát má v tejto verzii výrazne menej sacharidov a obsahuje zdravé tuky, ktoré vás udržia najedených a spokojných.

Čas prípravy/30 minút

Ingrediencie l 4 porcie
500g surový karfiol
100ml vody na naparenie
1ČL bravčového sádla alebo maslo
2-3 vajcia
2 jarné cibuľky
30g červenej reďkovky
4 nakladané uhorky (odporúčam do vianočnej verzie)
100g slaniny (možno vynechať)
Soľ a korenie

Dressing
200ml majonézy
1PL dijonskej horčice
1PL jablčného octa
Soľ a korenie

Ako na to?
✏️Karfiól nakrájajame na menšie kúsky a pripravíme na pare 5-6 minút (alebo uvaríme v osolenej vode 3-4 minúty). Karfiól by mal ostať al dente.
✏️Slaninu upražíme na troche sadla na panvici do chrumkava (možno vynechať).
✏️Vajíčka uvaríme na tvrdo (vložíme do studenej vody, necháme zovrieť a varíme 5minút).
✏️Cibuľku, reďkovku, kyslé uhorky, opraženú slaninu a varené vajíčka nakrájame na menšie kúsky.
✏️Urobíme dressing zmiešaním majonézy, dijonskej horčice, jablčného octu, soli a čierneho korenia.
✏️Do veľkej misy dáme všetky ingrediencie okrem slaniny, polejeme dressingom a dobre premiešame.
✏️Servírujeme najlepšie vychladený, pred podávaním prípadne este dochutíme soľou a korením. Šalát posypeme kúskami opraženej slaniny (možno vynechať).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*