Viedenská roštenka

Táto výborná minútka je kombináciou krehkého hovädzieho mäsa a extra dávky sladkej cibule. Recept je naozaj jednoduchý a výsledok vynikajúci. Jemné mäso, ktoré sa vám rozpadáva na vidličke, chutná šťava a chrumkavá cibuľka sú zárukou spokojného stravníka. Skvelá rýchla večera alebo hoci aj slávnostný nedeľný obed, viedenská roštenka nikdy nesklame.

Výborne sa k nej ako príloha hodí napríklad krémové karfiolové pyré.

Detaily

Porcie

4

Čas prípravy

10 minút

Celkový čas

50 minút

Kalórie (1porcia bez prílohy)

550kcal

Sacharidy (1porcia bez prílohy)

12g

Tuky (1porcia bez prílohy)

40g

Protein (1porcia bez prílohy)

37g

Suroviny

  • 500g hovädzia roštenka

  • 4 veľké biele cibule
    (2ks nakrájame na malé kocky,
    2ks na kolieska)

  • 1ČL soľ

  • 1ČL čierne korenie

  • 6PL olej (4PL na mäso,
    2PL na cibuľové krúžky)

  • voda alebo vývar na podliatie

Ako na to

  • Roštenku narežeme na 1cm hrubé plátky, naklepeme a na okrajoch narežeme 0,5cm dlhými zárezmi, aby sa pri príprave mäso neskrútilo. Plátky nasolíme a okoreníme z oboch strán. Na rozpálenom oleji zprudka opražíme z oboch strán, kým sa mäso zatiahne. Mäso vyberieme, výpek necháme v panvici.
  • Cibuľu nakrájanú na kocky vložíme do výpeku a opečieme dozlatista. Vložíme naspäť mäso, podlejeme horúcou vodou alebo vývarom a prikryté dusíme, kým mäso zmäkne (cca 30 minút).
  • Zatiaľ si cibuľu nakrájanú na kolieska opražíme dohneda na panvici prípadne vo fritéze. Pozor, aby sa nám nepripálila, lebo zhorkne. Cibuľa má byť hnedá a chrumkavá.
  • Podávame s prílohou. Odporúčam karfiolové pyré alebo zeleninové hranolky.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*