Táto výborná minútka je kombináciou krehkého hovädzieho mäsa a extra dávky sladkej cibule. Recept je naozaj jednoduchý a výsledok vynikajúci. Jemné mäso, ktoré sa vám rozpadáva na vidličke, chutná šťava a chrumkavá cibuľka sú zárukou spokojného stravníka. Skvelá rýchla večera alebo hoci aj slávnostný nedeľný obed, viedenská roštenka nikdy nesklame.
Výborne sa k nej ako príloha hodí napríklad krémové karfiolové pyré.
Detaily
4
10 minút
50 minút
550kcal
12g
40g
37g
Suroviny
500g hovädzia roštenka
4 veľké biele cibule
(2ks nakrájame na malé kocky,
2ks na kolieska)1ČL soľ
1ČL čierne korenie
6PL olej (4PL na mäso,
2PL na cibuľové krúžky)voda alebo vývar na podliatie
Ako na to
- Roštenku narežeme na 1cm hrubé plátky, naklepeme a na okrajoch narežeme 0,5cm dlhými zárezmi, aby sa pri príprave mäso neskrútilo. Plátky nasolíme a okoreníme z oboch strán. Na rozpálenom oleji zprudka opražíme z oboch strán, kým sa mäso zatiahne. Mäso vyberieme, výpek necháme v panvici.
- Cibuľu nakrájanú na kocky vložíme do výpeku a opečieme dozlatista. Vložíme naspäť mäso, podlejeme horúcou vodou alebo vývarom a prikryté dusíme, kým mäso zmäkne (cca 30 minút).
- Zatiaľ si cibuľu nakrájanú na kolieska opražíme dohneda na panvici prípadne vo fritéze. Pozor, aby sa nám nepripálila, lebo zhorkne. Cibuľa má byť hnedá a chrumkavá.
- Podávame s prílohou. Odporúčam karfiolové pyré alebo zeleninové hranolky.