Krémový lahodný syr, chrumkavé opečené vlašské orechy, sladké sušené brusnice a aromatické bylinky. Taký je tento delikátny a veľmi jednoduchý recept, ktorý vám aj s prípravou zaberie 25 minút.
Klasiku akou je pečený hermelín je ťažko prekonať no predsa sa dá ešte vylepšiť. Je to obľúbený snack na párty či ľahký obed podávaný so šalátom či kúskami opečeného chlebíka, ktorý sa do roztekajúceho syra namáča.
Aký syr použiť?
Recept som skúšala s hermelínom, camembertom aj enciánom. Najlepšie sa roztápal camembert, chuťovo boli všetky tri výborné.
Ako prílohu odporúčam nasucho opečený low carb chlieb a čerstvú zeleninu.
Typy na low carb chlieb:
Detaily
2
25 minút
450Kcal
10g
39g
19g
Suroviny
2ks hermelín (120g kus)
štipka soľ
štipka čierne korenie
1ČL čerstvý tymián
4PL nasekané vlašské orechy
2PL nesladené sušené brusnice
1PL olivový olej
Ako na to
- Syr zabalíme do alobalu tak, aby bola horná časť otvorená. Vrch syra narežeme do mriežky, ktorú osolíme a okoreníme.
- Syr dáme piecť na 8 minút na 200C.
- Orechy, brusnice a čerstvý tymián nasekáme na malé kúsky a zmiešame s lyžicou oleja. Po vybratí hermelínu z rúry, zmesou bohato posypeme jeho povrch.
- Dáme piecť na ďalších 8-10 minút. Odporúčam syr podávať s kúskami low carb chleba opečeného nasucho na panvici dozlatova a veľkým šalátom.