Pečený hermelín

Krémový lahodný syr, chrumkavé opečené vlašské orechy, sladké sušené brusnice a aromatické bylinky. Taký je tento delikátny a veľmi jednoduchý recept, ktorý vám aj s prípravou zaberie 25 minút.

Klasiku akou je pečený hermelín je ťažko prekonať no predsa sa dá ešte vylepšiť. Je to obľúbený snack na párty či ľahký obed podávaný so šalátom či kúskami opečeného chlebíka, ktorý sa do roztekajúceho syra namáča.

Aký syr použiť?

Recept som skúšala s hermelínom, camembertom aj enciánom. Najlepšie sa roztápal camembert, chuťovo boli všetky tri výborné.

Ako prílohu odporúčam nasucho opečený low carb chlieb a čerstvú zeleninu.

Typy na low carb chlieb:

90sekundový chlieb

Chlieb z mandľovej múky

Semienkový chlieb

Chlieb z kokosovej múky

Detaily

Porcie

2

Čas prípravy

25 minút

Kalórie (1porcia)

450Kcal

Sacharidy (1porcia)

10g

Tuky (1porcia)

39g

Protein (1porcia)

19g

Suroviny

  • 2ks hermelín (120g kus)

  • štipka soľ

  • štipka čierne korenie

  • 1ČL čerstvý tymián

  • 4PL nasekané vlašské orechy

  • 2PL nesladené sušené brusnice

  • 1PL olivový olej

Ako na to

  • Syr zabalíme do alobalu tak, aby bola horná časť otvorená. Vrch syra narežeme do mriežky, ktorú osolíme a okoreníme.
  • Syr dáme piecť na 8 minút na 200C.
  • Orechy, brusnice a čerstvý tymián nasekáme na malé kúsky a zmiešame s lyžicou oleja. Po vybratí hermelínu z rúry, zmesou bohato posypeme jeho povrch.
  • Dáme piecť na ďalších 8-10 minút. Odporúčam syr podávať s kúskami low carb chleba opečeného nasucho na panvici dozlatova a veľkým šalátom.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*