Kapusta je pre low carb stravovanie veľmi vhodná, lebo je nízkosacharidová. Zelená kapusta má dokonca ešte menej sacharidov na 100g ako červená (zelená 3,6g, červená 5,3g). Okrem toho kapusta obsahuje vitamíny a minerály, posilňuje imunitu, má omladzujúce účinky a pozitívne vplýva na naše trávenie. A je samozrejme aj veľmi chutná a všestranne využiteľná. Dá sa dusiť, piecť, blanšírovať, nakladať, kvasiť alebo jesť len tak, surová.
V tomto recepte si kapustu skombinujeme so slaninou a maslom a dostaneme sýtu a veľmi príjemnú prílohu, ktorá chutí či už s mäsom, volským okom alebo chilli a lyžicou majonézy.
Detaily
2 porcie
10 minút
30 minút
613Kcal
9g
48g
34g
Suroviny
400g červenej alebo bielej hlávkovej kapusty
180g slaniny
40g masla
1ČL čierneho korenia
1/2ČL soli
Ako na to
- Kapustu nakrájame na tenké pásiky alebo malé kúsky. Slaninu nakrájame na malé kocky.
- Na panvici opečieme slaninu do chrumkava, pridáme kapustu a maslo a opekáme kým kapusta nezmäkne. Osolíme a okoreníme.