Obaľovaná ryba

Obaľovaná ryba s majonézovým šalátom je klasika, ktorá si nájde cestu na väčšinu slovenských aj českých vianočných slávnostných stolov.

Tento obal je chrumkavý, korenistý, ľahko sa ním obaľuje, dobre na rybe drží a samozrejme je veľmi chutný. Ideálny ako pre sviatočné príležitosti tak aj pre každodennú kuchyňu. Je výborný aj na obaľovanie rízkov prípadne zeleniny.

Ako prílohu som použila majonézový šalát z brokolice a karfiólu (ktoré som 3 minúty blanšírovala), červenej cibule a dresingu z majonézy, dijonskej horčice, čierneho korenia, sušeného cesnaku a soli.

Ďalšie majonézové šaláty, ktoré sa k obaľovanej rybe alebo rezňu výborne hodia:

“Zemiakový” šalát

Bohatý vajíčkový šalát

Obaľovaná ryba podávaná s majonézovým šalátom.

Detaily

Porcie

4

Čas prípravy

5 minút

Celkový čas

20 minút

Kalórie (1ks)

475Kcal

Sacharidy

2,5g

Tuky

34g

Protein

37g

Nutričné hodnoty sú počítané bez majonézového šalátu.

Suroviny

  • 500g ryby (losos, treska, kapor…)

  • Soľ

  • Čierne korenie

  • 2PL masti alebo oleja

  • Vajíčková zmes
  • 2 vajíčka

  • 1-2 roztlačené strúčiky cesnaku

  • 2PL rastlinného mlieka alebo smotany na šľahanie

  • Orechová zmes
  • 40g orechovej múky (mandľová,
    lieskovcová, z vlašských orechov)

  • 20g ľanovej múky (zomleté ľanové semienka)

  • 1ČL sladkej papriky

  • 1PL sušenej petržlenovej vňate

  • 1/2 ČL čierneho korenia

  • 1/2ČL soli

Ako na to

  • Pripravíme si vajíčkovú zmes zmiešaním vajíčok, roztlačeného cesnaku a mlieka/smotany. Pripravíme si orechovú zmes zmiešaním surovín a dôkladným premiešaním.
  • Rybu osušíme, nasolíme a nakorením z oboch strán. Obalíme najprv vo vajíčkovej a následne v orechovej zmesy.
  • Na panvici si rozpálime olej alebo masť a opečieme na nej rybu 4 minúty z jednej a 4 z druhej strany. Rybou na panvici hýbeme opatrne a čo najmenej, lebo obal je krehký. Stane sa však pevným, keď sa prepečie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*