Jednoduchšie to už hádam ani nejde. Len 4 ingrediencie, 20 minút prípravy aj s pečením a na stole máme chrumkavé, maslové, sladké sušienky ideálne ku káve alebo šálke čaju. Môžeme ich poliať roztopenou čokoládou a posypať sekanými orechmi alebo kokosom. Voňajú za mandľami a maslom.
Detaily
12ks
5 minút
20 minút
114Kcal
1,2g
10,8g
2,9g
Suroviny
- Sušienky
60g zmäknutého masla
50g sladidla (odporúčam použiť kryštálový erythritol)
160g mandľovej múky
štipka soli
- Poleva
20g horkej čokolády (sladenej low carb sladidlom)
1ČL kokosového oleja
Ako na to
- Rúru rozohrejeme na 175C.
- Zmäknuté maslo a sladidlo zmixujeme s ručným mixérom do nadýchanej svetlej peny.
- Pridáme mandľovú múku a soľ. Pridávame ju po častiach a dôkladne vmixujeme do cesta. Vznikne nám ťažké, drobivé cesto, ktoré by sa malo pri stlačení spojiť.
- Lyžičkou naberieme porciu cesta, urobíme z nej guličku, ktorú rukami utlačíme do tvaru sušienky. Sušienky kladieme na plech vystlaný pečiacim papierom.
- Pečieme 10-12 minút. Po vybratí z rúry sú sušienky krehké. Necháme ich úplne vychladnúť, čím získajú pevnú konzistenciu.
- V malom hrnci alebo v mikrovlnke roztopíme čokoládu posekanú na kúsky a kokosový olej. Zamiešame.
- Po vychladnutí sušienok ich polejeme/namočíme v čokoládovej poleve. Dáme do chladničky stuhnúť. Sušienky skladujeme v chladničke.
Tip:
- Namiesto masla môžeme použiť aj ghee no sušienky budú mať inú konzistenciu a chuť.