Mascarpone krém s jahodovým pyré a kakaovou mrveničkou

Toto je dezert presne podľa môjho gusta. Jemný, chrumkavý, osviežujúci, dekadente bohatý, s chuťou jahôd, kakaa, mascarpone a vanilky. Jeho príprava je rýchla a jednoduchá a určite ním potešíte každého maškrtníka.

Detaily

Porcie

2 porcie

Čas prípravy

20 minút

Celkový čas

20 minút

Kalórie 1 porcia)

494Kcal

Sacharidy (1 porcia)

10g

Tuky (1 porcia)

43,7g

Proteín (1 porcia)

16,3g

Suroviny

  • Mascarpone krém
  • 250g jemného tvarohu

  • 100g mascarpone

  • 1PL pražených kakaových zlomkov

  • 1PL práškového erythritolu (možno vynechať)

  • Jahodové pyré
  • 60g jahôd (mrazené alebo čerstvé)

  • 1ČL erythritol

  • 1/2ČL mletej vanilky

  • 1PL citrónovej šťavy

  • štipka mletej škorice

  • štipka soli

  • Kakaová mrvenička
  • 4ks kakaových koláčikov

Ako na to

  • Mascarpone, tvaroh a práškový erythritol dôkladne zmiešame, pridáme pražené kakaové zlomky.
  • V malom hrnci podlejeme jahody 1PL vody a necháme 5 minút variť. Pridáme citrónovú šťavu, erythritol, vanilku, škoricu a soľ, povaríme ďalších 5 minút. Ponorným mixérom rozmixujeme dohladka.
  • Do pohára vrstvíme mascarpone krém, jahodové pyré a rozdrobený kakaový koláčik. Opakujeme. Ozdobíme čerstvou mätou.
  • Podávame najlepšie vychladené.

Tip:

  • Namiesto pražených kakaových zlomkov môžeme použiť posekané mandle.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*