Milujem snehové pusinky. Majú v sebe niečo nadpozemského. Na pohľad krehké a nadýchané, na povrchu chrumkavé, vo vnútri prekvapivo vláčne a absolútne sa rozplývajúce na jazyku. K tomu samozrejme lahodne sladké.
Z tohto receptu na low carb mandľové pusinky som úplne nadšená. Je jednoduchý a na rozdiel od klasických pusiniek, tieto mandľové sa nemusia hodiny sušíť na nízkej teplote rúre. Sú upečené za 10 minút!!!
Aké sladidlo použiť?
Rovnako ako pri klasických pusinkách, odporúčam použiť granulované sladidlo (nie práškové). To dá pusinkám tú správnu konzistenciu. Odporúčam použit erythritol alebo xylitol. Keďže ho do receptu ide celkom dosť, chuť stévie by ostatné chuťe a arómy prebila, preto ju do tohto receptu neodporúčam.
Aké mandle použiť?
Namiesto mletých mandlí môžeme použiť aj mandľovú múku. Textúra pusiniek bude trochu jemnejšia ako pri mletých mandliach, keďže múka neobsahuje pomleté mandľové šupky.
Detaily
20 ks
15 minút
30 minút
61Kcal
1g
4,9g
2,5g
Suroviny
170g mletých mandlí
100g sladidla (použila som granulovaný erythritol)
štipka soli
3 veľké bielka
vanilkový extrakt
mandľový extrakt
1/2 šálky mandľových lupienkov
Ako na to
- Rúru rozohrejeme na 180C.
- Zmiešame mleté mandle, sladidlo a soľ.
- Bielka mixérom vymixujeme do tuhého snehu a po lyžiciach do nich vmiešame mandľovú zmes.
- Pridáme pár kvapiek vanilkového a mandľového extraktu. Zamiešame.
- Zo zmesy formujeme guličky o priemere 3cm a kladieme ich na plech vystlaný pečiacim papierom. Môžeme ich jemne pritlačiť a vytvoriť tak kopčeky prípadne placky. Na vrch každej pusinky dáme zopár mandľových lupienkov.
- Pečieme 10 minút. Pred podávaním necháme pusinky vychladnúť. Skvele chutia aj na druhý deň. Pusinky skladujeme v chladničke.
Prepáčte, ale musím sa spýtať, z akych očí ste získali 3 veľké bielka? Ja by som radšej použila bielky z vajec. Bielko a bielok nie je to isté. To prvé je biela časť očnej buľvy, to druhé časť vajca.
A ingrediencie pridávame do zmesi, nie do zmesy. Zmes sa neskloňuje podľa vzoru žena – to by musela byť zmesa.
Prezentujete verejne svoju prácu, uvedené chyby majú schopnosť negatívne ju posúdiť.