Tieto mandľové guličký sú koncentrovanou energiou. Obsahujú zdravé tuky a množstvo vlákniny tak prospešnej pre naše trávenie. Môžeme si ich urobiť do zásoby a mať ich v mrazničke poruke vždy, keď potrebujeme dobyť energiu alebo zahnať nečakaný hlad. A okrem toho sú ešte aj super chutné.
Detaily
10ks
5 minút
50 minút
118Kcal
1,7g
10,5g
3,7g
Suroviny
4PL mandľového masla (použila som toto)
2PL kokosového oleja
40g nasekaných mandlí
2 naberačky kolagénu (použila som tento)
1PL pomletých ľanových semienok
2PL kokosu
2ČL sladidla (použila som práškový erythritol – možno vynechať)
štipka soli
- Na obalenie
20g horkej čokolády (použila som túto)
1ČL kokosového oleja
mandľové lupienky
Ako na to
- Mandľové maslo a kokosový olej roztopíme v malom hrnci.
- Pridáme nasekané mandle, kolagén, ľanové semienka, nasekaný kokos, sladidlo a soľ a všetko dôkladne premiešame.
- Dáme na 10-15 minút do mrazničky stuhnúť. Chceme, aby bola zmes dostatočne stuhnutá na tvarovanie no nie úplne tvrdá.
- Zo zmesy vytvarujeme guličky a dáme na 30 minút do mrazničky. Zatiaľ si v malom hrnci roztopíme čokoládu s kokosovým olejom.
- Guličky namáčame do roztopenej čokolády a posypeme nasekanými mandľovými lupienkami.
- Skladujeme v chladničke alebo mrazničke.