Svieži sezónny šalát z chrumkavej krehkej uhorky, reďkovky a cibule preliaty chutným dresingom z gréckeho jogurtu, dochutený cesnakom, kôprom a citrónovou šťavou. Výborná ľahká zdravá príloha k mäsu, vajíčkam či ako rýchly letný snack pripravený za 10 minút.
Aké suroviny potrebujeme?
- Uhorky – hodia sa šalátové uhorky no rovnako väčšie čerstvé uhorky určené na zaváranie
- Reďkovky – červené (dodajú šalátu peknú farbu) prípadne biele. Môžeme použiť aj na tenké plátky nakrájaný kaleráb.
- Cibuľa – červená alebo biela, dodá šalátu na pikantnosti
- Grécky jogurt – môžeme použiť aj kyslú smotanu
- Olivový olej – vhodný je aj avokádový alebo repkový
- Cesnak – sušený granulovaný alebo čerstvý nasekaný na jemno
- Citrónová šťava
- Kôpor – pre arómu je najlepší čerstvý
- Soľ a čierne korenie
Ďalšie chutné a svieže low carb šaláty a snacky:
Detaily
4
10 minút
112Kcal
8g
7g
4,5g
- Nutričné hodnoty sú počítané na 1 porciu šalátu s dresingom z gréckeho jogurtu.
Suroviny
400g čerstvá uhorka
6ks červená reďkovka
1/2ks cibuľa (biela alebo červená)
80g grécky jogurt
2PL nasekaný čerstvý kôpor
alebo 2ČL sušený2PL olivový olej
1PL citrónová šťava
1/2ČL sušený cesnak
alebo 1 strúčik čerstvý cesnakčierne korenie
soľ
Ako na to
- Uhorku a reďkovku nakrájame na tenké plátky, cibuľu na polmesiačiky. Dáme do misy a premiešame.
- Dresing pripravíme zmiešaním gréckeho jogurtu (alebo kyslej smotany), oleja, citrónovej šťavy, nasekaného kôpru a cesnaku. Dochutíme čiernym korením a soľou.
- Zeleninu prelejeme dresingom a dôkladne premiešame. Šalát podávame okamžite alebo vychladený. Skladujeme v chladničke v uzavretej nádobe 1-2 dni.