Low carb uhorkový šalát

Svieži sezónny šalát z chrumkavej krehkej uhorky, reďkovky a cibule preliaty chutným dresingom z gréckeho jogurtu, dochutený cesnakom, kôprom a citrónovou šťavou. Výborná ľahká zdravá príloha k mäsu, vajíčkam či ako rýchly letný snack pripravený za 10 minút.

Aké suroviny potrebujeme?

  • Uhorky – hodia sa šalátové uhorky no rovnako väčšie čerstvé uhorky určené na zaváranie
  • Reďkovky – červené (dodajú šalátu peknú farbu) prípadne biele. Môžeme použiť aj na tenké plátky nakrájaný kaleráb.
  • Cibuľa – červená alebo biela, dodá šalátu na pikantnosti
  • Grécky jogurt – môžeme použiť aj kyslú smotanu
  • Olivový olej – vhodný je aj avokádový alebo repkový
  • Cesnak – sušený granulovaný alebo čerstvý nasekaný na jemno
  • Citrónová šťava
  • Kôpor – pre arómu je najlepší čerstvý
  • Soľ a čierne korenie

Ďalšie chutné a svieže low carb šaláty a snacky:

Šopský šalát

Šalát Cézar

Šalát Nicoise

Letný brokolicový šalát

Celerové lodičky

Jahodová cheesecake pena

Raňajkové smoothie

Slané krémové palacinky

Detaily

Porcie

4

Čas prípravy

10 minút

Kalórie (1porcia)

112Kcal

Sacharidy (1porcia)

8g

Tuky (1porcia)

7g

Protein (1porcia)

4,5g

  • Nutričné hodnoty sú počítané na 1 porciu šalátu s dresingom z gréckeho jogurtu.

Suroviny

  • 400g čerstvá uhorka

  • 6ks červená reďkovka

  • 1/2ks cibuľa (biela alebo červená)

  • 80g grécky jogurt

  • 2PL nasekaný čerstvý kôpor
    alebo 2ČL sušený

  • 2PL olivový olej

  • 1PL citrónová šťava

  • 1/2ČL sušený cesnak
    alebo 1 strúčik čerstvý cesnak

  • čierne korenie

  • soľ

Ako na to

  • Uhorku a reďkovku nakrájame na tenké plátky, cibuľu na polmesiačiky. Dáme do misy a premiešame.
  • Dresing pripravíme zmiešaním gréckeho jogurtu (alebo kyslej smotany), oleja, citrónovej šťavy, nasekaného kôpru a cesnaku. Dochutíme čiernym korením a soľou.
  • Zeleninu prelejeme dresingom a dôkladne premiešame. Šalát podávame okamžite alebo vychladený. Skladujeme v chladničke v uzavretej nádobe 1-2 dni.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*