Kura s krémovou hubovou omáčkou

Šťavnaté kuracie kúsky v krémovej hubovej omáčke s cesnakom, parmezánom a bylinkami. Výborný recept pre rodinný obed alebo večeru s priateľmi. Dá sa pripraviť aj dopredu, porcie skladovať v chladničke a tak si ušetriť čas s prípravou jedla v priebehu povinnosťami nabitého týždňa.

Aké mäso použiť?

Použila som kuracie prsia. Určite odporúčam vyskúšať aj vykostené kuracie stehná prípadne králičie alebo morčacie mäso.

Akú prílohu podávať?

K týmto šťavnatým a krehkým kuracím kúskom v smotanovo-parmezánovej omáčke sa výborne ako príloha hodí napríklad low carb knedľa, opekané zemiaky alebo karfiolová ryža.

Ďalšie skvelé recepty na chutný obed alebo večeru:

Králik na smotane

Kura v maslovej omáčke

Rizoto s klobásou a zeleninou

Ázijské kapustové závitky

Kuracie špízy

Pikantné pečienky

Detaily

Porcie

4

Čas prípravy

30 minút

Kalórie (1porcia)

335Kcal

Sacharidy (1porcia)

3g

Tuky (1porcia)

22g

Protein (1porcia)

26g

  • Nutričné hodnoty sú počítane pre jednu porciu kuracieho mäsa s omáčkou (bez prílohy)

Suroviny

  • 500g kuracie prsia

  • 1ČL sušený cesnak

  • 1ČL sušená cibuľa

  • 1/2ČL soľ

  • 1/2ČL sušený tymián

  • 1/4ČL čierne korenie

  • 2-3PL oleja (na opekanie)

  • Omáčka
  • 1PL maslo

  • 200g čerstvé huby
    (napríklad šampiňóny)

  • 3 strúčiky cesnak

  • 350ml smotana na šľahanie

  • 50g parmezán

  • sušený tymián

  • sušený rozmarín

Ako na to

  • Kuracie mäso osušíme papierovou utierkou, aby na ňom korenie dobre držalo. Mäso naporcujeme a kúsky obalíme v zmesi sušenej cibule, cesnaku, tymiáne, čiernom korení a soli.
  • Na panvici rozpálime olej, na ktorom opečieme kúsky kuracieho mäsa, kým je mäso prepečené no vnútri stále šťavnaté, asi 6-7 minút z každej strany (podľa veľkosti kúskov). Keď je mäso hotové, vyberieme ho z panvice.
  • Na panvici vo výpeku rozpustíme maslo, na ktorom opečieme huby a cesnak nakrájané na plátky. Okoreníme čiernym korením, rozmarínom a tymiánom.
  • Do zmäknutých opečených húb pridáme smotanu na šľahanie a necháme na miernom ohni omáčku zredukovať, asi 8-10 minút. Pridáme nastrúhaný parmezán, ktorý necháme v omáčke 1-2 minúty za stáleho miešania rozpustiť. Dochutíme soľou a korením podľa potreby.
  • Do hotovej omáčky vložíme kúsky mäsa a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňatou.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*