Je tomu už rok, čo som objavila low carb spôsob stravovania a našla som k jedlu a jeho príprave nový prístup. Recept na tieto placky boli jedným z mojich prvých low carb kulinárskych počinov, ktoré išli nad rámec praženice so šalátom a opekanej slaniny. Rada sa k týmto plackám vraciam a preto som sa nimi rozhodla osláviť moje prvé (a verím, že nie posledné) low carb výročie.
Detaily
8 placiek
15 minút
50 minút
781Kcal
12g
53g
62g
Suroviny
200g karfiolu
100g strúhanej mozzarelly
70g strúhaného parmezánu
2 stredné vajíčka
1ČL sušeného oregana
Soľ
Čierne korenie
Ako na to
- Karfiol nastrúhame na hrubom strúhadle, osolíme a necháme 10 minút odstáť. Po uplynutí času dáme nastrúhaný karfiol do utierky a vytlačime z neho prebytočnú tekutinu.
- Rúru si vyhrejeme na 175C.
Karfiol spolu s ostatnými surovinami dáme do väčšej misky a dôkladne premiešame. - Na plech vystlaný pečiacim papierom tvarujeme 0,5cm vysoké placky, 6 väčších alebo 8 menších.
- Dáme piecť na 30-35 minút.
Tip:
Placky sú výborné ako príloha, dájú sa z nich robiť sandwiche, alebo ich môžete jesť len tak samotné ako šikovný snack do ruky. Podávala som ich s opekanou slaninou a majo šalátom z reďkovky, cibuľky, stopíkatého celeru, soli a korenia.