Karamelové orechy v čokoláde

Máte doma orechy, maslo, horkú čokoládu, erythritol a soľ? Tak potom máte všetko potrebné na prípravu tohto úžasne dobrého dezertu, ktorý sa stáva navykový hneď ako sa do neho zahryznete. Skaramelizované orechy, horká čokoláda a soľ je bezchybná chuťová harmónia a v kombinácii s chrumkavou konzistenciou je tento dezert víťazom pre vaše chuťové poháriky.

Detaily

Porcie

10 porcii

Čas prípravy

10 minút

Celkový čas

60 minút

Kalórie (1porcia)

127 Kcal

Sacharidy (1porcia)

1g

Tuky (1porcia)

12,1g

Proteín (1porcia)

1,7g

Suroviny

  • 40g granulovaného erythritolu

  • 30g masla (môže byť aj solené)

  • 80g vlašských orechov

  • štipka soli

  • 100g horkej čokolády
    (sladenej stéviou alebo low carb sladidlom)

  • 1PL masla alebo kokosového oleja

Ako na to

  • Na menší plech si dáme pečiaci papier (použila som misku s veľkosťou 10x20cm).
  • V menšom hrnci roztopíme maslo, pridáme erythritol a miešame, kým sa sladidlo rozpustí.
  • Pridáme orechy a necháme 5-7 minút bez miešania variť na miernom ohni. Maslo nám zhnedne a začne voňať po karamele.
  • Stiahneme z ohňa a pridáme soľ. Skaramelizovanú orechovú zmes vylejeme na pečiaci papier, rozprestrieme do jednej vrstvy a necháme 30 minút chladnúť a tuhnúť.
  • Zatiaľ si roztopíme čokoládu s maslom/kokosovým olejom a zmiešame tak, aby nám vznikla hladká omáčka.
  • Čokoládovú omáčku vylejeme na orechy, necháme vychladnúť a dáme stuhnúť do chladničky (pre netrpezlivých do mrazničky). Po stuhnutí nalámeme na porcie.
  • Skladujeme v chlade.

Tip: pre zvýraznenie chutí môžeme povrch po vyliatí čokoládovej omáčky posypať extra dávkou hrubej soli.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*