Máte doma orechy, maslo, horkú čokoládu, erythritol a soľ? Tak potom máte všetko potrebné na prípravu tohto úžasne dobrého dezertu, ktorý sa stáva navykový hneď ako sa do neho zahryznete. Skaramelizované orechy, horká čokoláda a soľ je bezchybná chuťová harmónia a v kombinácii s chrumkavou konzistenciou je tento dezert víťazom pre vaše chuťové poháriky.
Detaily
10 porcii
10 minút
60 minút
127 Kcal
1g
12,1g
1,7g
Suroviny
40g granulovaného erythritolu
30g masla (môže byť aj solené)
80g vlašských orechov
štipka soli
100g horkej čokolády
(sladenej stéviou alebo low carb sladidlom)1PL masla alebo kokosového oleja
Ako na to
- Na menší plech si dáme pečiaci papier (použila som misku s veľkosťou 10x20cm).
- V menšom hrnci roztopíme maslo, pridáme erythritol a miešame, kým sa sladidlo rozpustí.
- Pridáme orechy a necháme 5-7 minút bez miešania variť na miernom ohni. Maslo nám zhnedne a začne voňať po karamele.
- Stiahneme z ohňa a pridáme soľ. Skaramelizovanú orechovú zmes vylejeme na pečiaci papier, rozprestrieme do jednej vrstvy a necháme 30 minút chladnúť a tuhnúť.
- Zatiaľ si roztopíme čokoládu s maslom/kokosovým olejom a zmiešame tak, aby nám vznikla hladká omáčka.
- Čokoládovú omáčku vylejeme na orechy, necháme vychladnúť a dáme stuhnúť do chladničky (pre netrpezlivých do mrazničky). Po stuhnutí nalámeme na porcie.
- Skladujeme v chlade.
Tip: pre zvýraznenie chutí môžeme povrch po vyliatí čokoládovej omáčky posypať extra dávkou hrubej soli.