Jemné hovädzie mäso, chrumkavý svieži pór, sladká cibuľa, pikantné čili, celé zaliate sójovou omáčkou ochutenou cesnakom a zázvorom. Toto jedlo je výborný ľahký obed alebo večera, ktorá poteší každého milovníka low carb kuchyne a jedál na ázijský spôsob.
Aké mäso použiť?
Keďže sa jedná o minútku odporúča použiť hovädzie mäso, ktoré stačí pripravovať krátko ako napríklad flank steak alebo roštenku. Ak máme k dispozícii iné kusy hovädzieho mäsa, odporúčam ho podusiť pokiaľ zmäkne a potom krátko opiecť do chrumkava.
Akú prílohu použiť?
Hovädzie na póre je jedlo na ázijskú nôtu, preto sa k nemu ako príloha hodí karfiolova ryža alebo low carb cestoviny. Vhodné sú aj cestoviny alebo ryža z konjaku, ktoré kúpite napríklad v obchode so zdravou výživou alebo s ázijskými špecialitami. Niekomu môžu tieto konjakové výrobky voňať po morských riasach preto ich odporúčam pred použitím dobre prepláchnuť horúcou vodou, nechať odkvapkať a dochutiť korením. Ja som použila ázijskú zmes korenia na opekanú zeleninu.
Detaily
4 porcie
30 minút
374Kcal
8g
20g
42g
Nutričné hodnoty sú udávané bez prílohy.
Suroviny
500g hovädzie mäso
čierne korenie
soľ
4PL olej
3 strúčiky cesnak
1PL čerstvý zázvor
nakrájaný najemno1 stredná cibuľa
250g pór (zelená aj biela časť)
150ml sójová omáčka
1ks čili paprička
alebo 1/4ČL čili korenie
Ako na to
- Cesnak nakrájam na plátky, zázvor nadrobno, cibuľu na polmesiačiky, mäso na prúžky. Mäso nasolíme a okoreníme.
- Mäso opečieme na 3PL oleja 4-5 minút, kým bude zvrchu hnedé, vznútra prepečené a na okraji chrumkavé. Vyberieme ho z panvice.
- Na výpeku osmahneme cesnak a zázvor asi 30 sekúnd. Vmiešame sójovú omáčku a čili a varíme na jemnom ohni, kým omáčka zhustne. Prelejeme omáčku do misky.
- Na čistej panvici v 1PL oleja osmahneme cibuľu a pór do sklovita. Pridáme mäso a prehrejeme. Podávame so sójovou omáčkou.