Dostali ste chuť na cestoviny alebo roládu plnenú napríklad šunkou a špenátom? Toto low carb cesto je na to ideálne. Super jednoduché na prípravu, ohybné, všestranné, chutné a zdravé. Určite ním ulahodíte aj niekomu, kto nie je vyznavačom low carb životného štýlu.
Detaily
1 roláda (2porcie)
10 minút
20 minút
215Kcal
1,5g
15g
16g
Ako na to
- Rúru si vyhrejeme na 160C.
- Mozzarellu vylejeme z nálevu a necháme chvíľku odkvapkať.
- Do mixéra (môžeme použiť aj tyčový) dáme vajíčka, mozzarellu natrhanú na kúsky a zmixujeme do hladka. Zmes by mala byť úplne jednotná, bez viditeľných kúskov syru.
- Pridáme psyllium a soľ, dôkladne premixujeme a necháme 5-7 minút odstáť. Zmes trochu zhustne.
- Zmes (konzistencie cesta na palacinky) vylejeme na pečiaci papier a špachtlou ho rozprestrieme do čo najtenšej vrstvy. Pečením cesto vďaka vajciam zväčší objem.
- Pečieme 6-8 minút. Cesto prebežne kontrolujeme. Nemalo by sa na okrajoch veľmi vysúšať avšak na povrchu by nemalo byť tekuté.
- Cestoviny: Po vybratí z rúry cesto hneď zrolujeme do rolády a po vychladnutí krájame na tenké rezance a použijeme ako parpadelle, špagety alebo podňu do polievky.
- Roláda: Po vybratí z rúry pokladieme na cesto plnku (napr. šunku, špenátové listy, cream cheese, paradajkový pretlak, olivy, syr) a ešte teplé cesto zrolujeme. Krájame na požadovanú šírku.
Tip: Farebné grusetky vyrobíme ľahko a to pridaním napríklad špenátu, kelu, varenej červenej repy alebo tekvice do mixéra k základnej zmesy a dôkladným zmixovaním.
Dobry den, da se psylium nahradit prosim? Dekuji 🙂
Ano da, napriklad chia semiackami alebo mandlovou mukou. Najpodobnejsi efekt zabezpecia pomlete lanove (lnene) semiacka. Pomer je 1:1.