Cukrfree mliečne rezy

V poslednej dobe ma stále viac baví pripravovať známe sladkosti, ktoré poznáme z obchodov a premieňať ich na ich zdravšiu cukrfree verziu. U mňa na blogu nájdete už low carb verziu takých populárnych sladkostí ako napríklad

Bounty tyčinky

Termix

Nutella

Cini Minis

Kinder mliečne rezy pozná asi väčšina z nás. Tento dezert tvorí jemná tvarohovo-mliečna krémová plnka a kakaové mäkké cesto, ktoré vytvára spodnú a vrchnú časť dezertu. Je to výborný snack alebo dezert, ktorý si vychutnávame poobede alebo skoršej večeri.

Ich zdravá verzia je na prípravu len mierne náročná a výsledok je veľmi chutný. Skvele chutia napríklad s poobednou kávou alebo vychladneným pohárom (rastlinného) mlieka (rastlinného kvôli menšiemu obsahu sacharidov samozrejme).

Aký tvaroh použiť?

Krása domáceho pečenia je, že si suroviny a postupy môžete upravovať podľa toho, aký výsledok chceme. Ak použijeme hrudkový tvaroh, tvaroh bude v plnke viac textúrou a chuťou prítomný. Ak použijeme jemný tvaroh, plnka bude jemnejšia, jednotnejšia a krémovejšia.

Detaily

Porcie

10ks

Čas prípravy

20 minút

Celkový čas

2 hodiny

Kalórie (1ks)

223Kcal

Sacharidy (1ks)

3,4g

Tuky (1ks)

19g

Proteín (1ks)

7,3g

Suroviny

  • Cesto
  • 4 vajíčka

  • 100ml mandľového mlieka

  • 80g mandľovej múky

  • 10g (1PL) psyllium

  • 30g nesladeného kakaového prášku

  • 1ČL prášku na pečenie

  • 90g sladidla (použila som granulový erythritol)

  • štipka soli

  • Plnka
  • 200ml smotany na šľahanie

  • 50ml mandľového mlieka

  • 250g tvarohu (jemného alebo hrudkového)

  • vanilka (množstvo z cca 1 vanilkového lusku)

  • 40g práškového sladidla
    (použila som práškový erythritol)

  • plátkovú alebo práškovú želatínu

Ako na to

  • Rúru rozohrejeme na 180C.
  • Vyšľaháme vajíčka. Chceme do nich dostať čo najviac vzduchu, aby bolo cesto nadýchané. Šľaháme ich ručným mixérom alebo metličkou cca 3 minúty.
  • Pridáme mlieko, mandľovú múku, psyllium, kakaový prášok, prášok na pečenie, sladidlo a soľ. Vypracujeme tekuté vláčne cesto, ktoré nalejeme do vymasteného plechu (alebo na plech vystlaný pečiacim papierom) a rovnomerne rozprestrieme. Pečieme 15 minút. 
  • Vyšľaháme šľahačku. Ak používame plátkovú želatínu, namočíme plátky do studenej vody a necháme 10 minút nabobtnať.
  • Zmiešame tvaroh, sladidlo, vanilku a mandľové mlieko a vypracujeme jednotnú tvarohovú zmes. Želatínu zapracujeme do tvarohovej zmesy podľa návodu na obale. Vmiešame vyšľahanú šľahačku. 
  • Vychladnuté cesto rozdelíme na dve polovice. Na jednu polovicu vylejeme tvarohovo-želatínovú zmes, urovnáme a navrch položíme druhú polovicu cesta. Dáme do chladničky stuhnúť. 
  • Po stuhnutí nakrájame na veľkosť rezov, poprípade navrchu ozdobíme rozpustenou čokoládou.

2 Comments

  1. Katu Lanščáková

    Dobrý deň. Aký veľký plech používate na dané množstvo surovín? Môžem vás poprosiť o rozmery? Ďakujem 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*