Chrumkavé, jemné, čokoládou a orechmi prevoňané sušienky, jednoduché na prípravu.
Môj obľúbený recept na chutné čokoládové low carb sušienky, ktorý naozaj nešetrí čokoládou a orechami. Skvelým snack ku poobedňajšej káve, rýchla záchrana keď nás prepadne náhly hlad alebo malé pohostenie pre nečakanú návštevu. A kto by odolal domácim sušienka, však?
Detaily
10
20 minút
117Kcal
3,2g
10g
3,2g
Suroviny
70g mandľová múka
20g nesladený kakaový prášok
20g vlašské orechy
(10g nasekané najemno do cesta,
10g nasekané nahrubo na ozdobu)50g sladidlo
1 vajíčko
20g maslo
50g horká čokoláda
(74% a vyšší obsah kakaa)1/2ČL kypriaci prášok
Kokosové lupienky (na ozdobu)
Ako na to
- Vajíčko rozbijeme do väčšej misky a zmixujeme tak, aby sa bielko a žĺtko spojili.
- V mikrovlnke alebo vodnom kúpeli roztopíme maslo a POLOVICU (25g) čokolády a vytvoríme čokoládovú omáčku. Zmiešame ju s vajíčkom.
- Pridáme suché suroviny (mandľovú múku, kakaový prášok, sladidlo, kypriaci prášok) a najemno nasekané orechy. Miešame až vznikne tuhšie sušienkové cesto.
- Z cesta urobíme 10 guličiek, ktoré dáme na pečiaci papier a z nich vyformujeme sušienky s priemerom asi 5cm. Necháme medzi nimi miesto, keďze pri pečení ešte trochu narastú. Ozdobíme nahrubo nasekanými orechami, kokosom a čokoládou (nasekanou na kúsky).
- Pečieme v rúre 8-10 minút na 175C.
Tipy:
- Erythritol kupujem v bio obchode. Má podobnú štruktúru ako krupicový cukor. Práškový erythritol si z neho vyrobíme jednoducho: dáme sladidlo do suchého mixéra a asi pol minúty mixujem. Mixér musí byť úplne suchý a keď sladidlo domixujeme, počkáme asi 5 minút než otvoríme mixér, nech stihne prach sadnúť. Práškovú formu používam vo väčšine mojich receptov lebo sa na rozdiel od krupicovej/kryštálovej formy sa oveľa lepšie rozpúšťa.
Dnes som piekla, sú výborné
To ma velmi tesi!