Čokoládový hrnčekový koláčik

Tento dezert zvyknem zo žartu nazývať aj “koláč pre individualistu”. Je to skvelý koláčik, keď dostanem chuť na sladkosť alebo čakám malú návštevu a nechce sa mi piecť celý koláč alebo torta. Urobím si len túto malú verziu, ktorá je aj s prípravou hotová za 15 minút. Pridáme šľahačku alebo vanilkovú zmrzlinu a výborné sladké pohostenie je na svete.

Čokoládový hrnčekový koláč je extra čokoládový vďaka kakaovému prášku a vysoko-percentnej čokoláde. Konzistenciou a chuťou pripomína Sacherovu tortu. Kúsky čokolády odporúčam zamiešať do cesta a nechať zopár aj na posypanie. Tak je čokoládové šialenstvo dokonalé:)

Akú múku použiť?

Pre recept sa hodí akákoľvek orechová alebo semienková múka. Ja som tentokrát použila mandľovú. Pri semienkovej múke, ktorá zvykne byť mastejšia, bude mať koláčik hutnejšiu konzistenciu.

Detaily

Porcia

1

Čas prípravy

5 minút

Celkový čas

15 minút

Kalórie

550Kcal

Sacharidy

15g

Tuky

47g

Proteín

17g

Suroviny

  • 20g (2PL) roztopeného masla

  • 30g orechovej (semienkovej) múky

  • 20g nesladeného kakaového prášku

  • 1 stredné vajíčko

  • 20g vysoko-percentnej čokolady
    (rozlámanej na malé kúsky)

  • 1ČL sladidla (napr. erythritol alebo xylitol)

  • 1/2ČL prášku na pečenie

  • štipka soli

Ako na to

  • Časťou roztopeného masla si vymastíme väčší hrnček (ideálne 3dl). Ak budeme robiť koláč v rúre, hrnček by mal byť tepluvzdorný.
  • Zvyšok masla zmiešame s ostatnými surovinami a vlejeme do hrnčeka.
  • Dáme piecť buď do rúry na 10 minút na 200C alebo do mikrovlnky na 1 minútu na vysokú teplotu.
  • Koláčik necháme vychladnúť a podávame s kopčekom vanilkovej zmrzliny, vyšľahanou šľahačkou alebo potretý low carb džemom.

2 Comments

  1. Stanislava Venglovičová

    Pozdravujem Vás…včera som si pripravila tento koláčik…veľká mňamka to bola… odporúčam a ďakujem… Dnes idem vyskúšať bagel…