Tento dezert zvyknem zo žartu nazývať aj “koláč pre individualistu”. Je to skvelý koláčik, keď dostanem chuť na sladkosť alebo čakám malú návštevu a nechce sa mi piecť celý koláč alebo torta. Urobím si len túto malú verziu, ktorá je aj s prípravou hotová za 15 minút. Pridáme šľahačku alebo vanilkovú zmrzlinu a výborné sladké pohostenie je na svete.
Čokoládový hrnčekový koláč je extra čokoládový vďaka kakaovému prášku a vysoko-percentnej čokoláde. Konzistenciou a chuťou pripomína Sacherovu tortu. Kúsky čokolády odporúčam zamiešať do cesta a nechať zopár aj na posypanie. Tak je čokoládové šialenstvo dokonalé:)
Akú múku použiť?
Pre recept sa hodí akákoľvek orechová alebo semienková múka. Ja som tentokrát použila mandľovú. Pri semienkovej múke, ktorá zvykne byť mastejšia, bude mať koláčik hutnejšiu konzistenciu.
Detaily
1
5 minút
15 minút
550Kcal
15g
47g
17g
Suroviny
20g (2PL) roztopeného masla
30g orechovej (semienkovej) múky
20g nesladeného kakaového prášku
1 stredné vajíčko
20g vysoko-percentnej čokolady
(rozlámanej na malé kúsky)1ČL sladidla (napr. erythritol alebo xylitol)
1/2ČL prášku na pečenie
štipka soli
Ako na to
- Časťou roztopeného masla si vymastíme väčší hrnček (ideálne 3dl). Ak budeme robiť koláč v rúre, hrnček by mal byť tepluvzdorný.
- Zvyšok masla zmiešame s ostatnými surovinami a vlejeme do hrnčeka.
- Dáme piecť buď do rúry na 10 minút na 200C alebo do mikrovlnky na 1 minútu na vysokú teplotu.
- Koláčik necháme vychladnúť a podávame s kopčekom vanilkovej zmrzliny, vyšľahanou šľahačkou alebo potretý low carb džemom.
Pozdravujem Vás…včera som si pripravila tento koláčik…veľká mňamka to bola… odporúčam a ďakujem… Dnes idem vyskúšať bagel…
To je super, Stanka, vzdy ma velmi potesi, ak recept chuti!