Čokoládové “fondánové” nanuky

Sú osviežujúce, sú vláčne, intenzívne čokoládové a súčasne low carb. Čo viac si môžeme priať? Aby boli zdravé? Vďaka pridanému kolagénu sa nám aj toto prianie splnilo. Kolagén robí nanuky nielen zdravými no vďaka nemu majú tú príjemnú fondánovú textúru.

Kolagén je proteín, ktorý vyživuje naše vlasy, nechty, kosti, chrupavky, šlachy a jeho prirodzená produkcia sa vekom znižuje. Preto je dôležité ho prijímať aj v strave. Mäsový vývar z kostí, gumový medvedíci zo želatíny alebo hydrolizovaný kolagén v prášku sú niektoré z osvedčených spôsobov, ako zabezpečiť jeho dostatočný príjem. Kolagén je bez chuti, preto sa hodí na varenie, do polievok, smoothies, nápojov či dezertov. V tomto recepte dali nanukom výbornú konzistenciu.

Detaily

Porcie

8ks

Čas prípravy

5 minút

Celkový čas

4 hodiny 5 minút

Kalórie (1ks)

114 Kcal

Sacharidy (1ks)

3,6g

Tuky (1ks)

10g

Proteín (1ks)

4g

Suroviny

  • 400ml kokosového mlieka

  • 2 naberačky kolagénu (použila som tento)

  • 30g nesladeného kakaového prášku
    (použila som holandské kakao)

  • 50g sladidla (použila som práškový erythritol)

  • 2PL orechového masla (použila som mandľové)

  • 1/2ČL mletej vanilky

  • štipka soli

  • Poleva
  • 30g horkej čokolády sladenej stéviou

  • 10g masla

  • nasekané orechy, semienka alebo kokos

Ako na to

  • V miske metličkou dôkladne zmiešame všetky ingrediencie. Kolagén pridávame postupne, aby nevznikli hrudky.
  • Zmes nalejeme do formičiek na nanuky a dáme na minimálne 4 hodiny (ideálne cez noc) do mrazničky.
  • V parnom kúpeli alebo v mikrovlnke roztopíme maslo s čokoládou a zamiešame. Vzniknutou čokoládovou omáčkou obalíme nanuky a posypeme nasekanými orechami, semienkami alebo kokosom. Dáme do mrazničky na 30 minút stuhnúť.

Tip: ak máte radi chrumkavé nanuky, môžete nasekané orechy alebo opražený kokos pridať aj do nanukovej zmesy a tak ju zamraziť.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*