Nadýchaná čokoládová pena pripravená za 10 minút je ideálny low carb dezert. Rýchla a jednoduchá príprava a len pár základných surovín je potrebných na vyčarovanie tohto skvelého krémového dezertu.
Ako penu pripravíme?
Vyšľaháme šľahačku, vmiešame preosiate nesladené kakao, low carb sladidlo (odporúčam práškové alebo tekuté), vanilku a štipku soli. Môžeme pridať aj lyžicu orechového masla. To pridá pene na krémovosti a zvýši obsah zdravých tukov.
Penu je dobré nechať vychladiť 30 minút v chladničke. Pena vychladením mierne stuhne a bude krémovejšia. Pre efektnejšie servírovanie odporúčam pred podávaním penu ozdobiť šľahačkou a postrúhanou horkou čokoládou.
Aké kakao použiť?
Aby si pena udržala nízky obsah sacharidov, odporúčam nesladený kakaový prášok. Osobne najradšej používam holandské kakao.
Ak sa vám recept páči, odporúčam vyskúšať:
Čokoládový koláč s parížskou šľahačkou
Detaily
4
10 minút
406Kcal
5,5g
41g
4,3g
Suroviny
400ml smotana na šľahanie
1PL nesladený kakaový prášok
práškové alebo tekuté
low carb sladidlo (podľa chuti)1/2ČL vanilka
1PL orechové maslo
štipka soli
horká čokoláda (na ozdobenie)
Ako na to
- Ručným mixérom vyšľaháme smotanu na šľahanie. Jej správnu tuhosť môžeme otestovať obrátením misky hore dnom (opatrne). Šľahačka by mala držať v miske. Ak chceme, môžeme si pár lyžíc z neochutenej šľahačky odložiť na ozdobenie.
- Do vyšľahanej šľahačky jemne vmiešame preosiaty kakaový prášok, lyžicu orechového masla, vanilku, sladidlo a štipku soli.
- Takto ochutenú šľahačku dáme do dezertných pohárikov alebo mištičiek. Ak máme čas, necháme ju 30 minút vychladiť v chladničke. Pred podávaním penu ozdobíme neochutenou šľahačkou a nastrúhanou horkou čokoládou.