Čokoládová pena

Nadýchaná čokoládová pena pripravená za 10 minút je ideálny low carb dezert. Rýchla a jednoduchá príprava a len pár základných surovín je potrebných na vyčarovanie tohto skvelého krémového dezertu.

Ako penu pripravíme?

Vyšľaháme šľahačku, vmiešame preosiate nesladené kakao, low carb sladidlo (odporúčam práškové alebo tekuté), vanilku a štipku soli. Môžeme pridať aj lyžicu orechového masla. To pridá pene na krémovosti a zvýši obsah zdravých tukov.

Penu je dobré nechať vychladiť 30 minút v chladničke. Pena vychladením mierne stuhne a bude krémovejšia. Pre efektnejšie servírovanie odporúčam pred podávaním penu ozdobiť šľahačkou a postrúhanou horkou čokoládou.

Aké kakao použiť?

Aby si pena udržala nízky obsah sacharidov, odporúčam nesladený kakaový prášok. Osobne najradšej používam holandské kakao.

Ak sa vám recept páči, odporúčam vyskúšať:

Palacinky bez múky

Čokoládový koláč s parížskou šľahačkou

Čokoládovo-škoricové fatbomby

Hrnčekový koláčik

Čokoládový puding

Detaily

Porcie

4

Čas prípravy

10 minút

Kalórie (1 porcia)

406Kcal

Sacharidy (1porcia)

5,5g

Tuky (1porcia)

41g

Protein (1porcia)

4,3g

Suroviny

  • 400ml smotana na šľahanie

  • 1PL nesladený kakaový prášok

  • práškové alebo tekuté
    low carb sladidlo (podľa chuti)

  • 1/2ČL vanilka

  • 1PL orechové maslo

  • štipka soli

  • horká čokoláda (na ozdobenie)

Ako na to

  • Ručným mixérom vyšľaháme smotanu na šľahanie. Jej správnu tuhosť môžeme otestovať obrátením misky hore dnom (opatrne). Šľahačka by mala držať v miske. Ak chceme, môžeme si pár lyžíc z neochutenej šľahačky odložiť na ozdobenie.
  • Do vyšľahanej šľahačky jemne vmiešame preosiaty kakaový prášok, lyžicu orechového masla, vanilku, sladidlo a štipku soli.
  • Takto ochutenú šľahačku dáme do dezertných pohárikov alebo mištičiek. Ak máme čas, necháme ju 30 minút vychladiť v chladničke. Pred podávaním penu ozdobíme neochutenou šľahačkou a nastrúhanou horkou čokoládou.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*