Výnimočne chutná a na prípravu nenáročná polievka, ktorá zachutí celej rodine. Zdravá brokolica, delikátny pór, výdatný vývar, na zjemnenie cream cheese a smotana na šľahanie, cesnak a korenie. Stačí nám pár základných surovín a 25 minút. Ak máme chuť na prílohu k tejto krémovej polievke, odporúčam skvelé fathead krekry alebo tieto jednoduché syrové krekry.
Aký cream cheese použiť?
Cream cheese je krémový syr typu Lučina, Philadelphia alebo Goldessa (značka predávaná v sieti odchodov Lidl). Je to obľúbená low carb surovina, ktorá má všestranné využitie – používa sa nielen pri príprave polievok no napríklad aj do fathead cesta, cheesecaku alebo palaciniek.
Je to mäkký, svieži, jemne chutiaci čerstvý syr z mlieka a smotany. Predáva sa čistý (bez príchute) alebo ochutený bylinkami či korením. Dávajte si pozor a nezmýľte si ho s krémovou syrovou nátierkou, ktorá sa vyrába z rôznych druhov syru (parenicová, oštiepková, čedarová a pod).
Do tejto polievky som použila čistý cream cheese bez príchute.
Ďalšie recepty na krémové polievky:
Krémová polievka z pečeného karfiolu
Karfiolovo-parmezánová polievka
Detaily
4 porcie
25 minút
588Kcal
11g
53g
17g
Suroviny
300g brokolica
100g pór
1PL olivový olej
500ml zeleninový vývar
200g cream cheese
250ml smotana na šľahanie
1/2ČL čierne korenie
1 strúčik cesnak
soľ
Ako na to
- Brokolicu rozdelíme na malé ružičky a tvrdé časti stonky na malé tenké kúsky. Pór dôkladne opláchneme a bielu aj zelenú časť nakrájame najemno.
- Kúsky stonky brokolice a pór krátko osmahneme na oleji. Pridáme vývar, osolíme a 5-7 minút povaríme, kým sú brokolicové kúsky mäkké.
- Pridáme brokolicové ružičky a asi 3-4 minúty povaríme, kým sú ružičky jasne zelené a jemné. Následne pridáme cream cheese, smotanu na šľahanie, čierne korenie a pretlačený cesnak. Ponorným mixérom zmixujeme na hladký krém.
- Ak je konzistencia polievky príliš hustá, pridáme trochu vody a povaríme. Aj je polievka riedka, pridáme smotanu na šľahanie a cream cheese.
- Môžeme podávať s fathead alebo syrovými krekrami.
Originál receptu nájdete na www.dietdoctor.com