Šťavnaté kuracie kúsky v skvelej omáčke z mandľového masla a sójovej omáčky, podávané posypané jarnou cibuľkou a chrumkavými mandľami. Rýchle a zdravé jedlo hotové za 30 minút, ktorého chuť si zamilujete.
Aké mäso použiť?
Odporúčam typ mäsa, ktoré je vhodné na minutky ako napríklad kuracie alebo morčacie prsia či vykostené stehná, králika prípadne hovädziu sviečkovú.
Čo potrebujeme na omáčku?
Na prípravu tejto chutnej ázijsky ladenej omáčky budeme potrebovať:
- sójová omáčku
- mandľové maslo (môžeme ho nahradiť aj arašidovým maslom)
- ryžový ocot (dobre v recepte funguje aj bežný liehový alebo jablčný ocot)
- sezamový olej (môžeme ho nahradiť olivovým alebo avokádovým olejom)
- low carb sladidlo (erythritol, xylitol, sladidlo na báze stévie)
- voda
Ako mandľové kura pripravíme?
Naporcované, osolené a okorenené kúsky mäsa opečieme na oleji. Pridáme nakrájanú papriku a cesnak. Opekáme kým je zelenina krehká a mäso mäkké.
Pripravíme omáčku zmiešaním surovín a kura spolu so zeleninou ňou prelejeme. Necháme na miernom ohni variť, kým sa omáčka zredukuje a zhustne.
Pred podávaním kura posypeme nakrájanou mladou cibuľkou a nasekanými mandľami.
S čim kura podávať?
K mandľovému kuraťu rada podávam karfiólovú ryžu alebo konjakové rezance ktoré toto, ázijskou kuchyňou inšpirované jedlo, výborne dopĺňajú.
Ďalšie Ázijou inšpirované recepty:
Kuracie stehná v sladko-kyslej omáčke
Detaily
4
30 minút
387Kcal
8,3g
25g
29g
- Nutričné hodnoty sú počítané na jednu porciu kuracích kúskov s mandľovou omáčkou (bez prílohy)
Suroviny
500g kuracie prsia alebo vykostené stehná
2PL olej
soľ
čierne korenie
1/2 hrubostenná červená paprika
1/2 hrubostenná žltá paprika
1PL nasekaný cesnak
- Omáčka
2PL sójová omáčka
2PL voda
2PL ryžový ocot
2PL sezamový olej
1ČL granulované low carb sladidlo
2PL mandľové maslo (rada používam toto)
1/2ks jarná cibuľka (na ozdobenie)
10ks mandle (na ozdobenie)
- Pre alternatívy surovín na omáčku pozri poznámky nad receptom
Ako na to
- Kuracie mäso naporcujeme, nasolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej a kuracie kúsky na ňom osmahneme, kým začne hnednúť (asi 4 minúty z jednej a 4 minúty z druhej strany).
- Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a papriku nakrájanú na kocky. Za občasného miešania opekáme, kým je mäso zvnútra mäkké a štavnaté a zvrchu opečené a chrumkavé a zelenina krehká (asi 5-6 minút).
- Omáčku pripravíme zmiešaním sójovej omáčky, madľového masla, octu, oleja, vody a sladidla. Ak je mandľové maslo príliš husté, dáme omáčku na 30 sekúnd do mikrovlnky alebo ju ohrejeme v malom hrnci. Omáčkou prelejeme mäso so zeleninou a varíme, kým sa omáčka zredukuje (asi 5-6 minút). Stiahneme z ohňa.
- Pred podávaním posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou a nasekanými mandľami.