Šťavnaté kúsky kuraťa, delikátny ementál, jemná šunka. Klasika, ktorú poznáme z väčšiny slovenských reštaurácii. Príjemným prekvapením tejto verzie Cordon Bleu sú korenistá dijonská horčica a nadrobno nakrájané oškvarky, ktoré jedlo výborne dochutia a pridajú mu na chrumkavosti. Veľmi jednoduchý recept, ktorý pripravíme s minimom námahy za 35 minút.
Aké mäso použiť?
Originál receptu používa teľacie mäso. Veľmi dobre sa mi osvedčili aj vykostené kuracie stehná alebo kuracie prsia. Morčacie a králičie mäso môžeme rovnako použiť, no treba rátať s tým, že v porovnaní s kuracím alebo teľacím, sú suchšie.
Akú odporúčam prílohu?
Ku takto pripravenému kuraťu sa výborne hodí čerstvý šalát z listovej zeleniny, jemne blanšírovaná špargľa alebo cesnakovo-citrónová brokolica a aj sýtejšie prílohy ako napríklad:
Detaily
4
35 minút
362Kcal
1g
20g
35g
- Nutričné hodnoty sú počítané na jednu porciu kuraťa Cordon Bleu bez prílohy
Suroviny
500g kuracie prsia alebo
vykostené stehná2PL dijonská horčica
4ks šunka
4ks plátkový ementál
4PL najemno nasekané oškvarky
čierne korenie
soľ
3PL olej
Ako na to
- Rúru rozohrejeme na 180C. Olejom si vymastíme zapekaciu misu.
- Mäso naporcujeme, osolíme a okoreníme z oboch strán. Vložíme do zapekacej misy, vrch pomažeme dijonskou horčicou, na ktorú položíme plátok šunky. Na šunku položíme plátok ementálu. Vrch posypeme nasekanými oškvarkami.
- Pečieme 25 minút, kým sú oškvarky chrumkavé a mäso prepečené no stále šťavnaté. Pri pečení mäso pustí šťavu, ktorá ostane naspodu zapekacej misy. Túto šťavu odporúčam pri podávaní použiť na preliatie mäsa prípadne prílohy.