Viem, že názov môže byť trochu mätúci. Príliš veľa šalátu. No nie je šalát ako šalát. Holandský šalát je sýty, syrovo-salámový šalát s majonézou. Aby sme ostali v nízkosacharidovej kuchyni, odporúčam ho podávať na listoch zeleného šalátu. Vhodný je napríklad hlávkový (vnútorné krehké listy), rímsky, ľadový šalát alebo šalátové srdiečka. Ďôležité je, aby listy neboli príliš veľké a dobre držali tvar.
Ingrediencie l 10 lodičiek
20 šalátových listov
100g syru ementál
100g syru gouda (alebo eidam)
100g salámy (ja som použila loveckú salámu, môžeme použiť aj šunku)
80g červených reďkoviek
80g nakladaných uhoriek
červená sladká paprika (korenie)
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
štipka soli
6PL majonézy
3PL čerstvej nasekanej pažitky
Ako na to?
✏️Syry a nakladané uhorky nakrájame na malé kocky, salámu na pásiky, reďkovku na tenké koliečka.
✏️Majonézu zmiešame s korením, môžeme priliať aj trochu šťavy z nakladaných uhoriek na okyslenie a zriedenie dressingu.
✏️Dressing zmiešame s ostatnými ingredienciami a šalát dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu odležať.
✏️Podávame na šalátových listoch. Výborne a k nim hodí napríklad chilli omáčka.
VITAJTE VŠETCI MILOVNÍCI CHUTNÉHO, ZDRAVÉHO A NEKOMPLIKOVANÉHO JEDLA! Volám sa Marta a rada varím rýchle a jednoduché jedlá z kvalitných a ľahko dostupných surovín. Na mojom blogu nájdete recepty, informácie, rady a skúsenosti zo sveta LOW CARB a KETO, ktoré mne osobne zmenili zdravie aj život.