Kalerábové hranolky

Zeleninové hranolky sú chutná low carb príloha jednoduchá na prípravu. Kaleráb, ako vhodná low carb zelenina veľkosťou a konzistenciou blízka zemiakom alebo koreňovej zelenine, sa na prípravu hranoliek ideálne hodí. Vhodná k mäsu, rybe alebo samostatne napríklad s domácim kečupom prípadne majonézou.

Ďalšie obľúbené prílohy:

Karfiolová ryža

Hrnčeková knedľa s cream cheesom

Opekané ‘zemiaky’

Karfiolové pyré de luxe

Pečená cvikla s pestom a fetou

Brokolica s pórom

Hranolky (z kokosovej múky)

Aký olej použiť?

Kalerábové hranolky sa robia s rúre a nepotrebujú veľa oleja. Vhodný je napríklad olivový, avokádový alebo kokosový olej.

Ako hranolky pripraviť?

Kaleráb umyjeme a ošúpeme. Rozkrojíme na 1cm hrubé kolieska, ktoré nakrájame na hranolčeky. Tie osušíme papierovou utierkou, aby na nich lepšie držal olej a korenie. Dáme ich do misky a obalíme v zmesi oleja, čierneho korenia, čili prípadne sušeného cesnaku či grilovacieho korenia. Hranolky dáme na plech vystlaný pečiacim papierom a pečieme v rúre, kým sú hranolky zlatisté a chrumkavé. Hranolky pred podávaním osolíme.

Detaily

Porcie

4

Čas prípravy

30 minút

Kalórie (1porcia)

85Kcal

Sacharidy (1porcia)

2,5g

Tuky (1porcia)

7g

Protein (1porcia)

1,5g

  • Nutričné hodnoty sú uvádzané bez kečupu/majonézy

Suroviny

  • 3 väčšie kaleráby

  • 2PL oleja

  • 1ČL sušený cesnak

  • 1/4ČL čierne korenie

  • čili korenie (podľa chuti)

  • 1/2ČL soľ

Ako na to

  • Kaleráby umyjeme, ošúpeme, nakrájame na 1cm hrubé kolieska, ktoré rozkrájame na hranolčeky. Tie osušíme papierovou utierkou. Dáme ich do misky, pridáme olej, korenie a hranolky v tejto zmesi obalíme.
  • Hranolky dáme v jednej vrstve na plech vystlaný pečiacim papierom a pečieme 20-25 minút na 200C.
  • Hranolky pred podávaním osolíme. Podávame ako prílohu k mäsu alebo samostatne ako snack s kečupom či majonézou.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*