Zeleninové hranolky sú chutná low carb príloha jednoduchá na prípravu. Kaleráb, ako vhodná low carb zelenina veľkosťou a konzistenciou blízka zemiakom alebo koreňovej zelenine, sa na prípravu hranoliek ideálne hodí. Vhodná k mäsu, rybe alebo samostatne napríklad s domácim kečupom prípadne majonézou.
Ďalšie obľúbené prílohy:
Hrnčeková knedľa s cream cheesom
Pečená cvikla s pestom a fetou
Aký olej použiť?
Kalerábové hranolky sa robia s rúre a nepotrebujú veľa oleja. Vhodný je napríklad olivový, avokádový alebo kokosový olej.
Ako hranolky pripraviť?
Kaleráb umyjeme a ošúpeme. Rozkrojíme na 1cm hrubé kolieska, ktoré nakrájame na hranolčeky. Tie osušíme papierovou utierkou, aby na nich lepšie držal olej a korenie. Dáme ich do misky a obalíme v zmesi oleja, čierneho korenia, čili prípadne sušeného cesnaku či grilovacieho korenia. Hranolky dáme na plech vystlaný pečiacim papierom a pečieme v rúre, kým sú hranolky zlatisté a chrumkavé. Hranolky pred podávaním osolíme.
Detaily
4
30 minút
85Kcal
2,5g
7g
1,5g
- Nutričné hodnoty sú uvádzané bez kečupu/majonézy
Suroviny
3 väčšie kaleráby
2PL oleja
1ČL sušený cesnak
1/4ČL čierne korenie
čili korenie (podľa chuti)
1/2ČL soľ
Ako na to
- Kaleráby umyjeme, ošúpeme, nakrájame na 1cm hrubé kolieska, ktoré rozkrájame na hranolčeky. Tie osušíme papierovou utierkou. Dáme ich do misky, pridáme olej, korenie a hranolky v tejto zmesi obalíme.
- Hranolky dáme v jednej vrstve na plech vystlaný pečiacim papierom a pečieme 20-25 minút na 200C.
- Hranolky pred podávaním osolíme. Podávame ako prílohu k mäsu alebo samostatne ako snack s kečupom či majonézou.