Zvrchu chrumkavé, zvnútra mäkké a jemné. Slané, pikantné, s cibuľou a slaninkou, opečené na masli alebo oleji. A na nerozoznanie od zemiakových. Môj muž sprvu ani nezistil, že to nie sú skutočné zemiaky. Je to perfektná príloha k mäsu na rôzne spôsoby, no tieto pečené “zemiaky” sú výborné aj samostatne s poriadnou dávkou soli, extra kúskom masla a kyslou smotanou.
Zemiaky sa pri low carb stravovaní obmedzujú, kvôli ich vyššiemu obsahu sacharidov (18-23g na 100g podľa typu zemiaku). Našťastie ich dokážeme nahradiť inými typmi zeleniny, ktoré sú pre low carb vhodnejšie. V tomto prípade ich dokonale nahradil kaleráb. Ten obsahuje výrazne menej sacharidov (3g na 100g) a preto si ho môžeme dopriať vo väčších množstvách bez výčitiek a obáv, že sme prekročili náš denný limit sacharidov.
Detaily
2
30 minút
394Kcal
12g
25g
23g
Suroviny
500g kaleráb (2 stredne veľké)
1PL bravčová masť alebo olej
80g biela cibuľa (2 stredne veľké)
1-2 strúčiky cesnaku
100g slanina
1ČL horčica
1ČL kurkuma
1/2ČL soľ
1/2ČL čierne korenie
Ako na to
- Kaleráb nakrájame na 0,3cm hrubé plátky (rovnako, akoby sme krájali zemiaky) a v osolenej vode ich varíme 5 minút, kým mierne zmäknú. Scedíme.
- Na masti/oleji si krátko osmažíme cibuľku, pridáme cesnak a slaninu a opekáme, kým je slanina jemne opečená. Pridáme horčicu a zamiešame do slaninovej zmesi.
- Pridáme plátky kalerábu, premiešame a zmes opekáme za občasného miešania 8-10 minút, kým je kaleráb zvrchu chrumkavý (prípadne kratšie, ak ho chceme viac krehký).
- Pridáme kurkumu, osolíme, okoreníme, premiešame a odstavíme z ohňa. Podávame ako prílohu.
Zdravím, kam se prosím ztratil Vas instagramovy profil?