Milujem jednoduché a rýchle recepty. A tento je jeden z nich. Šťavnaté, zvrchu chrumkavé kuracie prsia, vo výbornej jemnej omáčke, v ktorej sa spája maslo, cesnak, pikantná dijonská horčica, citrónová šťava a zmes korenín a byliniek. Ako prílohu odporúčam cuketové rezance, šikovná low carb príloha, ku ktorej sa maslová omáčka ideálne hodí.
Aké mäso použiť?
Vhodné je okrem kuracieho aj hoväzdie, králik, alebo morčacie mäso.
Detaily
4
5 minút
30 minút
320Kcal
4g
14,5g
41g
Suroviny
500g kuracie prsia
3 stredné cukety
40g maslo
60ml kurací vývar
4 strúčiky cesnaku
2PL citrónová šťava
1PL dijonská horčica
1/2ČL sladká paprika
2PL nasekaná čerstvá petržlenová vňať
1ČL chilli omáčky (môžeme vynechať)
soľ
čierne korenie
Ako na to
- Kuracie prsia nakrájame na pásiky. Osolíme a okoreníme ich čiernym korením.
- Cukinu si špiralizérom alebo škrabkou na zeleninu nakrájame na dlhé rezance. Cesnak nakrájame nadrobno.
- Na veľkej panvici rozohrejeme 10g masla, pridám kuracie pásiky a rozložíme ich v jednej vrstve na panvicu. Jednu minútu mäso necháme opekať bez miešania.
- Pridáme nakrájaný cesnak, mäso premiešame a prikryté dusíme do zmäknutia. Ak je potrebné, trochu ho podlejeme vodou. Keď je mäso mäkké, odkryjeme ho a opekáme, kým je navrchu pekne hnedé. Stačí krátko a na silnejšom ohni, nech mäso ostane šťavnaté. Keď je hotové, vyberieme ho, dáme na stranu a výpek necháme v panvici.
- Do výpeku dáme zvyšok masla, dijonskú horčicu, citrónovú šťavu, vývar, sladkú papriku, chilli omáčku a varíme, kým sa omáčka zredujuke asi na polovicu.
- Pridáme na panvicu cuketové rezance a obalíme ich v omáčke. Cuketa pustí vodu, preto ich opekáme kým omáčka opäť zhustne a cuketové rezance trochu zmäknú.
- Pridáme kuracie mäso, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame. Môžeme dodatočne pokvapkať citrónovou šťavou.
dlhsiu dobu som uz chcela vyskusat cuketove cestoviny a v v tento kombinacii su uplne bozske, samozrejme velmi pomohol aj samostatny clanok ktory tu knim mas, myslim ze inak by z toho bola nejedla kasa a opat by ma to odradilo od zdravsieho stravovania. Uplne super jasny a chutny recept, vrelo odporucam.