Keď som uvažovala ako nazvať tieto sušienky, napadlo ma, že mi veľmi pripomínajú sušienky Zuzanky, chrumkavé a sladké, vyrábané z ovsených vločiek a často polomáčané v čokoláde.
Low carb Zuzanky sú chrumkavé, tenké sušienky, veľmi jednoduché a rýchle na prípravu, plné orechov a skvele chutia samostatne a aj ako sendvič naplnené hustou krémovou čokoládou.
Akú orechovú múku použiť?
V tomto recepte som použila mandľovú múku no výborne sa hodí napríklad aj múka z lieskovcov alebo vlašských orechov.
Aké sladidlo použiť?
V tomto recepte je voľba jednoznačná. Aby boli sušienky chrumkavé, potrebujeme použiť granulovaný ERYTHRITOL (eritritol, eritrit). Vykúšala som recept s použitím stévie aj xylitolu a sušienky aj po vychladnutí ostali mäkké a vláčne. Ak chceme sušienky chrumkavé a tenké, potrebujeme použiť sladidlo na báze erythritolu.
Detaily
18ks (sušienok)
5 minút
45 minút
<strong>(2sušienky plnené čokoládou)</strong><br>290Kcal
5,4g
27,1g
4,5g
Suroviny
- Sušienky
120g maslo
80g granulovaný erytritol
80g mandľová múka
2 vaječné bielka (stredne veľké vajíčka)
40g nadrobno nasekané vlašské orechy
štipka soli
1/2ČL vanilka (možno vynechať)
- Čokoláda na plnenie
100g vysoko-percentnej čokolády
100ml smotany na šľahanie
štipka soli
Ako na to
- V menšom hrnci roztopíme maslo. Pridáme sladidlo a necháme za stáleho miešania jemne vrieť, kým sa sladidlo úplne rozpustí.
- Stiahneme z ohňa, pridáme mandľovú múku, posekané orechy, vanilku a soľ. Premiešame a necháme 5 minút chladnúť. Občas premiešame.
- Vmiešame bielka. Vznikne nám riedke cesto, ktoré necháme 10 minút oddychovať.
- Na plech vystlaný pečiacim papierom formujeme čajovou lyžičkou z cesta kopčeky, ktoré uhladíme do tenkej vrstvy v tvare kruhu (sušienky). Medzi sušienkami nechávame priestor, keďže pri pečení narastú.
- Pečieme 7-9 minút na 175C.
- Zatiaľ zmiešame čokoládu, smotanu na šľahanie a štipku soli. Roztopíme na miernom ohni, kým vznikne krémová, hustnejšia plnka.
- Po vychladnutí sušienok ich na štýl sendviču plníme čokoládovou plnkou.
Primiešame ten len bielka, alebo sneh z bielok?
Len bielka, nevyšľahané.
Paradny receptIdem vyskusat