Tento recept patrí medzi moje obľúbené lebo je veľmi jednoduchý a pritom naozaj výborne chutí. Tiež sa tak rýchlo neobje, lebo ho môžeme robiť na 100 rôznych spôsobov a meniť ho podľa našej chute a nálady.
Ja som tieto slané palacinky tentokrát robila so sezónnymi bylinkami – estragónom, pažitkou a kôprom. Tie som dala priamo do palacinkového cesta, aby ho prevoňali a dodali mu jemne korenistú chuť.
Palacinku som naplnila kombináciou tuniaka, majonézy, citrónovej šťavy, soli, čierneho korenia a čerstvého kôpru, ktorý ide výborne k rybe. Celá príprava nám zaberie 10 minút a je to jedlo vhodné na ktorúkoľvek časť dňa.
Pokiaľ máte radi palacinky aj nasladko, odporúčam vyskúšať palacinky bez múky.
Ďalšie skvelé recepty pre rýchly obed či večeru:
Detaily
2
10 minút
650Kcal
5g
48g
52g
- Nutričné hodnoty sú počítané aj s tuniakovou plnkou.
- 1 porcia – 2 plnené palacinky
Suroviny
- Palacinka
4 stredné vajíčka
80g cream cheese (Goldessa, Lučina alebo Philadephia)
2PL čerstvé bylinky (nasekané na drobno)
1ČL sušený cesnak
Štipka soli
Štipka čierneho korenia (ideálne čertsvo namleté)
1-2PL masť, ghee, alebo olej na opekanie
- Plnka
300g tuniak vo vlastnej šťave
2PL majonéza
1PL citrónová šťava
1ČL citrónová kôra
1ČL čerstvý kôpor
štipka soli
čierne korenie
Ako na to
- V strednej miske metličkou zmiešame suroviny na palacinku (okrem tuku určeného na opekanie palaciniek). Snažíme sa, aby sa suroviny dôkladne prepojili.
- Na menšej panvici rozohrejeme tuk. Malou naberačkou dáme porciu palacinkového cesta na panvicu a opečieme z oboch strán dozlatova.
- Tuniaka zlejeme zo šťavy a necháme odkvapkať. Zmiešame s ostatnými surovinami na plnku. Zmesou naplníme palacinky a podávame s čerstvou zeleninou.
Milá Marta, som častým návštevníkom Tvojej stránky a veľmi sa mi páči, inšpiruje ma pri varení. Ďakujem. Trochu uberajú na jej inak perfektnom dojme sporadické gramatické chyby, ktoré sa v receptoch objavia (napr.častejšie sa objavujúcej “zmesy” ktoré sa píše v slovenčine vždy s “i”). Prosím, nebrať ako kritiku, len ako snahu o vylepšenie mojej obľúbenej stránky… Držím palce a díky za inšpiráciu, Z