Ďaľší zo série chutných, chrumkavých, voňavých a samozrejme nízkosacharidových chlebíkov. Tentokrát z mandľovej múky a plný semienok, ktoré robia chleba nielen chrumkavým a sýtym, no sú aj výborným zdrojom zdravých tukov.
Detaily
10 pocií
10 minút
55 minút
310 Kcal
2,9g
28,5g
9,3g
Suroviny
190g mandľovej múky
7 stredných vajíčok
120g masla (vážime v tuhom stave, použijeme roztopené)
2PL kokosového oleja
1/2ČL xantanovej gumy (kupujem v bio obchode)
1ČL prášku na pečenie
1/2ČL soli
3PL chia semienok
4PL slnečnicových semienok
2PL sezamu
Ako na to
- Rúru si vyhrejeme na 175C. Vymastime si formu na pečenie.
- Vo väčšej mise metličkou rozmiešame vajíčka tak, aby sa bielka a žĺtka dôkladne prepojili.
- Vmiešame xantanovú gumu (sypeme postupne a rozprášime ju rovnomerne, nech sa nám nevytvoria hrudky).
- Viešame roztopený kokosový olej a maslo.
- Pridáme preosiatu mandľovú múku, prášok na pečenie, soľ a semienka. Dobre premiešame až vznikne redšie cesto.
- Cesto prelejeme do vymastenej formy na pečenie (použila som silikónovú formu s rozmerom 10x20cm), posypeme navrchu semienkami a pečieme 40-45 minút. Vypneme rúru a necháme v nej chlebík 10 minút odpočívať. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Recepty na ďalšie výborné low carb chlebíky:
Dobry den, jak dlouho chlebik vydrzi? Muze se skladovat v lednicce? Ziji ve Spanelku a je tu docela teplo. Dekuji.
Ahoj Barbora, low carb chlebiky urcite odporucam skladovat v chladnicke (kvoli orechovym mukam aj vajickam, ktore obsahuju). Vydrzia 5-6dni.