Semienkový chlieb

Ďaľší zo série chutných, chrumkavých, voňavých a samozrejme nízkosacharidových chlebíkov. Tentokrát z mandľovej múky a plný semienok, ktoré robia chleba nielen chrumkavým a sýtym, no sú aj výborným zdrojom zdravých tukov.

Detaily

Porcie

10 pocií

Čas prípravy

10 minút

Celkový čas

55 minút

Kalórie (1porcia)

310 Kcal

Sacharidy (1porcia)

2,9g

Tuky (1porcia)

28,5g

Proteín (1porcia)

9,3g

Suroviny

  • 190g mandľovej múky

  • 7 stredných vajíčok

  • 120g masla (vážime v tuhom stave, použijeme roztopené)

  • 2PL kokosového oleja

  • 1/2ČL xantanovej gumy (kupujem v bio obchode)

  • 1ČL prášku na pečenie

  • 1/2ČL soli

  • 3PL chia semienok

  • 4PL slnečnicových semienok

  • 2PL sezamu

Ako na to

  • Rúru si vyhrejeme na 175C. Vymastime si formu na pečenie.
  • Vo väčšej mise metličkou rozmiešame vajíčka tak, aby sa bielka a žĺtka dôkladne prepojili.
  • Vmiešame xantanovú gumu (sypeme postupne a rozprášime ju rovnomerne, nech sa nám nevytvoria hrudky).
  • Viešame roztopený kokosový olej a maslo.
  • Pridáme preosiatu mandľovú múku, prášok na pečenie, soľ a semienka. Dobre premiešame až vznikne redšie cesto.
  • Cesto prelejeme do vymastenej formy na pečenie (použila som silikónovú formu s rozmerom 10x20cm), posypeme navrchu semienkami a pečieme 40-45 minút. Vypneme rúru a necháme v nej chlebík 10 minút odpočívať. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

Recepty na ďalšie výborné low carb chlebíky:

2 Comments

  1. Dobry den, jak dlouho chlebik vydrzi? Muze se skladovat v lednicce? Ziji ve Spanelku a je tu docela teplo. Dekuji.

    • Ahoj Barbora, low carb chlebiky urcite odporucam skladovat v chladnicke (kvoli orechovym mukam aj vajickam, ktore obsahuju). Vydrzia 5-6dni.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*