Tento šalát je plný výborných vecí – vajíčka, majonéza a čerstvá jarná zelenina z neho robia ideálnu prílohu z pečenému mäsu, grilovanému kuraciemu stehnu alebo krídelkám. Tam sa však jeho možnosti zďaleka nekončia. Je skvelý aj samostatne ako ľahký obed alebo večera, servírovaný na šalátových listoch a posypaný pečenou chrumkavou slaninkou. A ak vám nejaký ostane, môžete si s jeho pomocou urobiť sýty raňajkový alebo obedový low carb tanier.
Aký šalát použiť?
Na šalátové lodičky sa najlepšie hodí rímsky, hlávkový alebo ľadový šalát prípadne šalátové srdiečka.
Detaily
4 porcie
15 minút
Suroviny
8ks šalátových listov
8 vajíčok
80g slaniny
50g strúhaného syra
(napr. gouda, eidam, ementál alebo cheddar)100g paradajok
2 mladé jarné cibuľky (biela aj zelená časť)
60g reďkoviek
50g majonézy (cca 6PL)
1PL dijonskej horčice
1PL citrónovej šťavy
čerstvo namleté čierne korenie
štipka soli
Ako na to
- Vajíčka uvaríme natvrdo, ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
- Slaninu nakrájame na plátky a opečieme do chrumkava. Necháme odkvapkať a nakrájame na malé kúsky.
- Syr nastrúhame na jemnom strúhadle.
- Paradajky zbavíme semienok a tekutej časti. Spolu s reďkovkami a cibuľkou ich nakrájame na drobné kúsky.
- Urobíme si dresing zmiešaním majonézy, dijonskej horčice, citrónovej šťavy, soli a korenia.
- Vajíčka, syr a zeleninu zmiešame, zalejeme dresingom a premiešame. Kladieme na šalátové listy a posypeme kúskami opečenej slaninky.