Bohatý vajíčkový šalát

Tento šalát je plný výborných vecí – vajíčka, majonéza a čerstvá jarná zelenina z neho robia ideálnu prílohu z pečenému mäsu, grilovanému kuraciemu stehnu alebo krídelkám. Tam sa však jeho možnosti zďaleka nekončia. Je skvelý aj samostatne ako ľahký obed alebo večera, servírovaný na šalátových listoch a posypaný pečenou chrumkavou slaninkou. A ak vám nejaký ostane, môžete si s jeho pomocou urobiť sýty raňajkový alebo obedový low carb tanier.

Aký šalát použiť?

Na šalátové lodičky sa najlepšie hodí rímsky, hlávkový alebo ľadový šalát prípadne šalátové srdiečka.

Detaily

Porcie

4 porcie

Čas prípravy

15 minút

Kalórie
Sacharidy (1porcia)
Tuky (1porcia)
Proteín (1porcia)

Suroviny

  • 8ks šalátových listov

  • 8 vajíčok

  • 80g slaniny

  • 50g strúhaného syra
    (napr. gouda, eidam, ementál alebo cheddar)

  • 100g paradajok

  • 2 mladé jarné cibuľky (biela aj zelená časť)

  • 60g reďkoviek

  • 50g majonézy (cca 6PL)

  • 1PL dijonskej horčice

  • 1PL citrónovej šťavy

  • čerstvo namleté čierne korenie

  • štipka soli

Ako na to

  • Vajíčka uvaríme natvrdo, ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
  • Slaninu nakrájame na plátky a opečieme do chrumkava. Necháme odkvapkať a nakrájame na malé kúsky.
  • Syr nastrúhame na jemnom strúhadle.
  • Paradajky zbavíme semienok a tekutej časti. Spolu s reďkovkami a cibuľkou ich nakrájame na drobné kúsky.
  • Urobíme si dresing zmiešaním majonézy, dijonskej horčice, citrónovej šťavy, soli a korenia.
  • Vajíčka, syr a zeleninu zmiešame, zalejeme dresingom a premiešame. Kladieme na šalátové listy a posypeme kúskami opečenej slaninky.
Raňajkový low carb tanier. Vajíčkový šalát, bagel, camembert, opečená slanina, maliny a jahody.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*