Ovocie a zelenina najlepšie chutia keď sú v sezóne. Majú pre svoj rast a dozrievanie ideálne podmienky, ktoré im vytvorila sama príroda a preto sú plné vitamínov, minerálov a ich výživová hodnota je najvyššia. Práve vrcholí sezóna sladkých šťavnatých jahôd. Ich všetrannosť, úžasná chuť a aróma a samozrejme aj skvelé výživové hodnoty ich robia jednou z najobľúbenejších surovín v kuchyni v kategórii ovocie a zelenina. A studnica receptov s ich použitím je asi naozaj nevyčerpateľná.
Tento recept je super jednoduchý, rýchly a veľmi chutný. Jemný tvaroh mu dodáva krémovosť, kyslá smotana a ovocie príjemnú sviežosť. Dochutený citrónovou kôrou, vanilkou a low carb sladidlom je to to pravé letné osvieženie pre deti a dospelých.
Ďalšie jahodami inšpirované recepty:
Detaily
4 porcie
15 minút
20 minút
254Kcal
8g
19,5g
8g
Suroviny
- Termix
250g jemného tvarohu
250g kyslej smotany
4PL bleskového jahodového džemu
1PL práškového erythritolu
1/2ČL vanilky
1/2ČL citrónovej kôry
- Bleskový jahodový džem
150g jahôd (mrazené alebo čerstvé)
štipka soli
štipka mletej vanilky
štipka mletej škorice
1ČL práškového erythritolu
- Na ozdobu
20g horkej čokolády
4-6ks čerstvých jahôd
Ako na to
- Bleskový jahodový džem si pripravíme tak, že jahody (čerstvé alebo mrazené) podlejeme trochou vody a na miernom ohni rozvaríme. Pridáme vanilku, soľ, mletú škoricu a erythritol a varíme asi 10 minút, až kým džem zhusne.
- Vo väčšej miske zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, vychladnutý bleskový džem, vanilku, citrónovú kôru a erythritol. Dôkladne premiešame a dáme do servírovacích misiek alebo pohárov.
- Podávame ozdobené nastrúhanou čokoládou a čerstvými jahodami.
Tip:
Dezert najlepše chutí vychladený.