Talianske mäsové guličky

Taliani majú jednu z najlepších kuchýň sveta a preto je mojim potešením vám predstaviť recept na skvelé mäsové guličky, ktoré majú pôvod práve u našich južných susedov. V kombinácii s cukinovými rezancami sú nielen extra chutné ale aj zdravé a nízkosacharidové.

Čas prípravy | 45 minút

Ingredience | 4 porcie

Mäsové guličky
600g mletého mäsa (typ mäsa podľa vašich preferencii, ja som použila králičie)
40g strúhanej mozarelly
30g strúhaného parmezánu
1 strúčik cesnaku
1 väčšie vajce
2PL čerstvej pertžlenovej vňate
1ČL sušeného majoránu
1ČL sušeného rozmarínu
Čierne korenie
Soľ
Tuk (olivový olej, maslo alebo sádlo)

Paradajková omáčka
Paradajky oblanšírované a bez šupky
1 strúčik cesnaku
1 stredná cibuľa
1ČL sušeného oregana
Soľ a čierne korenie

Ako na to?

✏️Rozšprušlujeme vydličkou vajíčko.
✏️Vo väčšej miske zmiešame ingrediencie a korenia (okrem oleja/tuku) a vytvoríme zmes, z ktorej rukami vyformujeme 16 mäsových guličiek.
✏️Rozpálime tuk a na miernom ohni opečieme guličky zo všetkých strán cca 10 minút.
✏️Vyberieme guličky z panvice a na tuku, ktorý nám v panvici ostal, opečieme do zlatista na malé kocky nakrájanú cibuľu a cesnak.
✏️Pridáme paradajky a korenie, a omáčku necháme 5 minút povariť.
✏️Do omáčky vložíme mäsové guličky a necháme na jemnom ohni vrieť cca 15 minút. Podávame s cukinovými rezancami a strúhaným parmezánom.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*