Cukinové rezance s avokádovým dipom

Cukina je moja obľúbená zelenina. Je chutná, zdravá, ketopriateľská (len 2,1g net sacharidov/100g) a dá sa z nej vyčarovať skoro všetko od chlebu, muffinov, placiek až po lasagne a rezance. A práve takéto rezance sú toto leto mojím obľúbeným jedlom. Je to rýchlovka a avokádový dip spolu s volským okom vytvárajú skvelé letné osviežujúce menu.

Či sa rozhodnete na recept použiť zelenú alebo žltú cukinu je jedno. Obe sú výborné. Ak sa ich rozhodnete skombinovať, vaše jedlo bude vyzerať ešte krajšie a vesejšie.

Čas prípravy/30minút
Ingrediencie/2 porcie

Rezance
400g cukina/cuketa
2 strúčiky cesnaku
40g červenej cibule
20g tuku (maslo alebo masť)
8 cherry paradajok
2 vajíčka
4 plátky anglickej slaniny
Soľ a korenie

Avokádový dip
1 avokádo
1 strúčik cesnaku
1 a 1/2PL citrónovej šťavy
1PL panenského olivového oleja
Soľ a korenie

Ako na to?
✏️Cukinu umyte a pomocou spiralizéra alebo škrabky na zeleninu vytvorte rezance.
✏️Na panvici opražte nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte cukinu, 1-2 minúty opražte, podlejte vodou a prikryté 5 minút poduste (kým cukina zmäkne no stále ostane al dente).
✏️Pridajte na polovice nakrájané cherry paradajky a nechajte ich na panvici prehriať spolu s cukinou.
✏️Urobte avokádový dip zmiešaním surovín a ich pomixovaní ponorným mixérom alebo vo food procesore.
✏️Na panvici opečte anglickú slaninu na troche tuku do chrumkava a urobte volské oká. Servírujte spolu s rezancami a avokádovým dipom.

Tip: pre viac sviežosti pokvapkajte rezance po dokončení prípravy trochou citrónovej šťavy prípadne pridajte do avokádového dipu viac cesnaku.
Ak nemáte v jedle radi šupku z paradajok, predtým ako ich rozkrojíte a dáte k rezancom paradajky krátko povarte vo vode a šupku stiahnite.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*