Keď dostanete chuť na niečo extra zdravé, keď potrebujete doplniť energiu a živiny, toto je recept, ktorý sa vám môže hodiť. Je to jednoduchý spôsob ako dostať do tela zdravú dávku vlákniny, bielkovín a tukov a to vo veľmi chutnej kombinácii. Jedlo, po ktorom sa budete cítiť dobre, lebo ste niečo dobré pre seba urobili.
Detaily
2 porcie
10 minút
30 minút
647Kcal
17g
48g
33g
Suroviny
300g čerstvého alebo mrazeného listového kelu alebo špenátu
100g slaniny
80g syra (použila som syr balkánskeho typu)
1 malá cibuľa
2 strúčiky cesnaku
4 stredné vajíčka
3PL oleja alebo masti
1 veľká paradajka
2 mladé cibuľky
čierne korenie
sladká paprika (korenie)
soľ
Ako na to
- Slaninu opečieme do chrumkava na 1PL oleja.
- Slaninu vyberieme a do vypečeného tuku pridáme 2 PL oleja. Na tomto tuku zľahka opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, krátko popražíme na miernom ohni (len kým začne voňať, pozor, aby sa nepripálil).
- Pridáme umytý kel, osolíme, okoreníme a podusíme len toľko, aby boli listy al dente. Kel by sa mal dusiť nie opekať. Ak treba, podlejeme ho trochou vody.
- Rúru si vyhrejeme na 180C.
- Vymastíme si zapekaciu misku, dáme do nej podusený kel, posypeme opečenou slaninkou a kúskami syra. Do zmesy si urobíme malé priehlbinky, do ktorých rozbijeme vajíčka. Zapekáme 15 minút alebo dovtedy, kým sú bielka tuhé no žĺtka sú ešte tekuté.
- Podávame posypané červenou paprikou, nadrobno nakrájanou paradajkou a mladou cibuľkou a so štedrou dávkou majonézy.