Talianske sušienky z lieskovo-orechovej múky

Poznáte to, sedíte pri knihe alebo filme, oddychujete, popíjate expresso alebo váš obľúbený bylinkový čaj a k tomu chrumkáte sušienky. K tejto príležitosťi sa výborne hodia tieto ľahké, orieškové sušienky podľa talianskeho receptu. Navonok chrumkavé, vo vnútri jemné. Upravené do low carb verzie samozrejme.

Ak by ste dostali chuť vyskúšať aj ďalšie low carb sušienky, odporúčam:

Nutelové sušienky

Orechovo-maslové sušienky

Cookies čokoláda-vlašské orechy

Arašidové cookies

Detaily

Porcie

12ks

Čas prípravy

10 minút

Celkový čas

45 minút

Kalórie (1ks)

74 Kcal

Sacharidy (1ks)

0,75g

Tuky (1ks)

7g

Proteín (1ks)

2g

Suroviny

  • 90g lieskovcovej múky

  • 2 vaječné bielka

  • 1-2PL low carb sladidla (použila som práškový erythritol)

  • 15g kokosového oleja

  • vanilka

  • štipka soli

  • 20g posekaných orechov na ozdobenie

Ako na to

  • Rúru rozohrejeme na 160C.
  • Vaječné bielka vyšľaháme do tuhého snehu.
  • Zmiešame múku, sladidlo, vanilku, soľ a zmäknutý kokosový olej a zmes jemne vmiešame do bielkov.
  • Na plech vystlaný pečiacim papierom tvarujeme čajovou lyžičkou zo zmesy kopčeky, ktoré zvrchu utlačíme a dáme im tak tvar sušienky. Medzi sušienkami nechávame priestor, keďže počas pečenia zväčšia objem. Zvrchu ozdobíme posekanými orechmi.
  • Pečieme 25 minút. Po dopečení sú koláčiky mäkké a jemné, preto ich necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí budú mať tú správnu zvonka chrumkavú zvnútra jemnú konzistenciu. Môžeme podávať s pohárom rastlinného mlieka a nesladeným džemom.

Nechaj odkaz

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*