Pikantná klobása, sladká paprika, chrumkavý stopíkatý celer, cesnak. Toto rizoto pripravíte za 30 minút a je to výborný sýty a zdravý obed alebo večera, ktoré si obľúbi každý, kto má rád plné, farebné a dobre vychutené jedlá.
Akú klobásu použiť?
Hodí sa klobása s jemnejšou aj pikantnou chuťou. Ja som použila bravčovú pikantnú klobásu so sladkou paprikou a cesnakom. Odporúčam napríklad čabajku, uhorskú, maďarskú klobásu alebo klobásu z mangalice. Keďže sa pri príprave opeká, pokojne môže byť aj menej suchá, keďže tákáto pustí do rizota viac chute a šťavy.
Akú ryžu použiť?
V receptoch sa snažím, aby jedlá vyhovovali low carb spôsobu stravovania. Preto použijeme namiesto klasickej ryže karfiolovú. Ak s karfiólovou ryžou nemáte skúsenosti, pozrite si Tipy na jej prípravu, ktoré vám poradia, ako pripraviť čo najlepšiu karfiolovú ryžu.
Karfiolová ryža je skvelá low carb príloha, ktorá sa výborne hodí na prípravu rizota. Je zdravá, chutná, výborne sa kombinuje s rôznymi chuťami a je jednoduchá na prípravu.
Ďalšie recepty z karfiolovej ryže:
Karfiolova ryža so sušenými paradajkami
Detaily
4 porcie
30 minút
392Kcal
7g
30g
17g
Suroviny
300g klobása
1PL olej
40g biela cibuľa
(stredne veľká)50g stopíkatý celer
(2 dlhšie stonky)50g hrubostenná paprika
2 strúčiky cesnak
1ČL kajenské korenie
100ml vývar
350g surová karfiolová ryža
(z 1/2 stredne veľkého karfiolu)čierne korenie
soľ
Ako na to
- Klobásu nakrájame na kolieska, cibuľu nadrobno, papriku na kocky 1x1cm, cesnak a celer na plátky.
- Klobásu opečieme na panvici na troche oleja z oboch strán, kým zhnedne a pustí šťavu. Vyberieme ju z panvice.
- Na výpeku z klobásy na miernom ohni osmahneme cibuľu, cesnak, papriku a celer, kým zmäknú, asi 5-8 minút. Pridáme karfiolovú ryžu, zalejeme vývarom, pridáme korenia a soľ. Podusíme ďalších 5-8 minút, kým karfiolová ryža zmäkne a je al dente.
- Do hotovej ryže vrátime opečenú klobásu a podľa chuti dochutíme korením. Podávame teplé.