Tieto sušienky sú plné vianočných vôní, vlašských orechov a maslovej chuti. Sú inšpirované anglickými tradičnými “shortbread” sušienkami, do ktorých som pridala poriadnu dávku vlašškých orechov.
Ingrediencie l 25 sušienok
100g mandľovej múky
35g kokosovej múky
60g masla
80g sladidla
40g vlašských orechov
1 väčšie vajíčko
1/2ČL prášku na pečenie
1/2ČL xantanovej gumy (kupujem v bio obchode)
vanilka mletá alebo aróma
štipka soli
Ako na to?
✏️V miske zmiešame suché ingrediencie.
✏️Vo väčšej miske ručným mixérom zmiešame roztopené maslo, vanilku a polovicu suchých ingrediencií.
✏️Pridáme vajíčko a premixujeme. Pridám druhú polovicu suchých surovín a dôkladne zamiešame.
✏️Nožom nasekáme vlašské orechy a zamiešame ich do cesta tak, aby sa rovnomerne rozložili.
✏️Cesto dáme na pečiaci papier a rukami z neho vytvarujeme hranol (prípadne valec, podľa toho, aký tvar sušienok uprednostňujete).
✏️Dáme na 30 minút zamraziť, aby cesto stuhlo!
✏️Vyhrejeme si rúru na 175C.
✏️Po uplynutí potrebného času v mrazničke, narežeme hranol na 1cm hrubé sušienky, poukladáme na pečiaci papier a dáme piecť na 15 minút. (ak ich chceme tenšie, pečieme ich kratšie).
✏️Po dopečení ich necháme vychladnúť aspoň 20 minút inak sa môžu začat drobiť.
✏️Skladujeme ich v chladničke (max 10 dní) alebo v mrazničke (cca 1 mesiac).