Nakladané vajíčka sa robia podobne ako nakladaná zelenina. Aby som im dodala zaujímavú farbu, naložila som ich tentoraz s cviklou. Ak máte radi utopence alebo zeleninu v sladko-kyslom náleve, a neskúšali ste ešte nakladať vajíčka, je načase tento nedostatok napraviť.
Detaily
8porcíi (16 polovíc)
50 minút
1deň
93Kcal
3,5g
4,8g
6,2g
Ako na to
- Cviklu uvaríme v 1 litri vody do mäkka, zlejeme a cca 250ml vody z varenia si odložíme a prelejeme do menšieho hrnca.
- Do cviklovej vody dáme soľ, ocot, sladidlo. Krátko povaríme. Miešame, kým sa sladidlo úplne rozpustí.
- Uvaríme si 8 vajec natvrdo. Ošúpeme ich.
Nakrájame varenú cviklu na menšie kúsky. - Do uzatvárateľného podára (napríklad pohár na zaváranie so šroubovacím viečkom) dáme nakrájanú uvarenú cviklu, ošúpané vajcia natvrdo (vcelku), zalejeme ochutenou cviklovou šťavou tak, aby bol obsah fľaše úplne ponorený, a dáme na 24 hodín do chladničky.
- Po uplynutí času môžeme vajíčka aj cviklu konzumovať.
Ak máte čas a chuť, prípadne čakáte návštevu a radi by ste ju pohostili niečím zaujímavým, vyskúšajte tieto diabolské vajcia (dajú sa pripraviť s obyčajných aj nakladaných vajíčok).