Ak nemáte radi zeleninu, ketogénna diéta je pre vás to pravé. CHYBA! Hoci je keto stravovanie bohaté na tuky a obmedzujúce sacharidy, nesmieme zabúdať na dostatočný prísun vitamínov a minerálov vo forme zeleniny. Kel je druhom ketopriateľskej zeleniny, ktorá nám v tomto smere výborne poslúži. Množstvo sacharidov, ktoré obsahuje je také malé (3,6g na 100g), ze si ho možeme dopriať koľko chceme a jeho benefity pre naše zdravie sú mnohé. Podporuje obranyschopnosť, trávenie, čistí obličky, zlepšuje stav nechtov, kože, vyživuje a regeneruje svaly.
Tento kelový šalát je nielen super chutný ale aj výživný, sýty a zdravý.
Čas prípravy| 20 minút
Ingrediencie l 2 porcie
120g listového kelu
40g masla
80g slaniny
2 vajíčka
30g vlašských alebo pekanových orechov
50g čerstvých/mrazených/sušených čučoriedok
Ako na to?
✏️Umyte, osušte a natrhajte alebo nakrájajte kel na kúsky. Nakrájajte slaninu ja menšie kocky.
✏️Rozpustite maslo na panvici, opražte na ňom slaninku do chrumkava.
✏️Prihoďte na panvicu kel a krátko opražte, kým zmäkne a jemne zhnedne na okrajoch.
✏️Znížte teplotu, na panvicu ku kelu a slanine pridajte orechy a čučoriedky a nechajte prehriať. Osoľte a okoreňte.
✏️Salat zlozte z panvice a na vyhtiatej panvici si urobte volské oko. Podávajte so šalátom.
Sacharidy 7g, tuk 99g, protein 25g, Kcal 998