Výborná, jemná, s krémovou chuťou, mäkká, savá – taká je táto low carb domáca knedľa. Je výbornou prílohou ku králikovi na smotane, pikantným pečienkam či kurati na krémovej brokolici.
Pripraviť ju môžete v mikrovlnke za 90 sekúnd na vysokej teplote alebo za 10-12 minút v rúre na 200C.
Aký cream cheese použiť?
Cream cheese je krémový syr typu Lučina, Goldessa alebo Philadelphia. Používame buď čistý cream cheese alebo ochutený, napríklad pažitkou alebo iným druhom byliniek.
Detaily
2 porcie
5 minút (20 minút ak pečená v rúre)
221Kcal
2,5g
21g
6g
Suroviny
20g mandľová múka
15g (1PL) rozpustené maslo
30g (2PL) cream cheese
1 stredné vajíčko
1/2ČL kypriaci prášok
1/2PL nasekaná petržlenová vňať
štipka soli
olej alebo rozpustené maslo
na vymastenie nádoby
Ako na to
- Zmiešame vlhké suroviny – rozpustené maslo, vajíčko a cream cheese. Pridáme suché suroviny – mandľovú múku, kypriaci prášok, soľ, petržlenovú vňať. Dôkladne premiešame, kým vznikne jednotné cesto.
- Olejom alebo maslom vymastíme misku, v ktorej budeme knedľu robiť (hrnček, malú zapekaciu misku, ramekin). Vylejeme do nej cesto a dáme piecť do mikrovlnky na vysokú teplotu na 90 sekúnd. Môžeme použiť aj rúru – naša knedľa potrebuje 10-12 minút na 200C.
- Po dopečení necháme knedľu chvíľu vychladnúť, vyberieme ju z nádoby a nakrájame.
Moc vás zdravím Marti, děkuju za super recept, moc se těším až vyzkouším…..Co se stalo s vaším Insta, vás blokli nebo něco…?
Mějte se moc krásně.
Nela B.
Ahoj Neli, ano, presnejsie deaktivovali. Uz som sa odvolala, cakam na reakciu. Dufam, ze ma opat zaktivuju. Som zvedava, ako vam knedla bude chutit!
Dobry vecer mozem sa opytat, da sa mandlovu muku nahradit napr. celozrnou raznou mukou??