Hľadanie hríbov ma nikdy veľmi nechytilo. Ich varenie práve naopak. Milujem keď naplnia kuchyňu svojou vôňou. Ich aróma je skutočne jedinečná a hoci sa mi najviac spájajú s Vianocami a vianočnou hríbovou polievkou môjho otca, rada si ich pripravím aj inokedy počas roka. Hlavne však počas sezóny, kedy sú čerstvo prinesené v lesa a ešte voňajú ihličím a machom.
Tento recept v sebe spája chuť jemne pikantného póru s prenikavou hríbovou arómov. Je to lahodný krém zjemnený smotanou na šľahanie a maslom. Určite poteší každého milovníka hríbov.
Aké hríby/huby použiť?
Na prípravu polievky som použila dubáky a suchohríby, no akákoľvek huba od plávok cez hlivu až po šampiňóny sa na prípravu tejto polievky hodia.
Ak milujete hríby, odporúčam tiež vyskúšať:
Detaily
4
15 minút
50 minút
274Kcal
8,8g
25g
4,5g
Suroviny
2PL ghee alebo masla
250g hríbov
2 stredné póry (biela aj zelená časť)
1 strúčik cesnaku
600ml zeleninového alebo hubového vývaru
200ml smotany na šľahanie
čierne korenie
soľ
Ako na to
- Na ghee/masle osmahneme očistené a nakrájané hríby. Pridáme na kolieska nakrájaný pór a krátko osmahneme, kým pór zmekne (asi 2 minúty). Môžeme časť zmesy odobrať na záverečné ozdobenie pred podávaním.
- Pridáme vývar a prikryté pokličkou varíme cca 30-40 minút, kým hríby zmäknú. Osolíme a okoreníme.
- Polievku mixérom zmixujeme na hladký krém, pridáme smotanu na šľahanie, dochutíme korením a soľou a pár minút povaríme. Na zjemnenie možno pridať ešte kúsok masla. Podávame samostatne alebo s low carb chlebom.
Recepty na výborný low carb chlieb:
Dobrý den,
jedním slovem- ÚŽASNÉ, děkuji,že se mohu inspirovat.
Jarmila, dakujem velmi pekne za podporu. Tesim sa, ze recepty vam chutia a skusate ich.