Diabolké vajcia sa dajú pripraviť na veľa spôsobov. Tento recept má majonézovo-horčicový základ a robila som ich s dvoma typmi vajec. S obyčajnými vajíčkami uvarenými natvrdo a s nakladanými cviklovými vajíčkami (recept tu).
Detaily
10 polovíc
15 minút
20 minút
692Kcal
5g
60g
29g
Suroviny
5 vajíčok uvarených natvrdo
3PL majonézy
2PL kyslej smotany
2ČL dijonskej horčice
1PL citrónovej šťavy
Čierne korenie
Soľ
Ako na to
- Vajíčka rozkrojíme, vyberieme žĺtka a v miske ich zmiešame s majonézou, kyslou smotanou, dijonskou horčicou a citrónovou šťavou. Ochutíme soľou a korením.
- Žĺtkovú zmes dáme do zdobiaceho cukrárskeho sáčku alebo obyčajného sáčku, na ktorom odstrihneme rožtek.
- Zmesou naplníme bielkové polovice a ozdobíme napríklad sezamom, čerstvými bylinkami alebo kápiou. Skladujeme v chladničke.
Tip:
Na ozdobenie môžeme použiť napríklad aj sladkú papriku, kurkumu, chilli, cayenské korenie alebo rascu.
Ak vás nakladané cviklové vajička zaujali, recept na ne nájdete tu.